Den senaste perioden (1 period = 4 veckor(28dagar) indelat i 13 perioder under träningsåret) har jag genomfört 83 timmar träning. Vilket är ett snitt med över 20 timmar i veckan, vilket är relativt mycket om man samtidigt har kvalité på träningen.

Och kvalité på träningen tycker jag att jag fått till med bland annat 7 timmar och 30 minuter över 80% av maxpuls under dessa 4 veckor, som klockan registrerat.  Denna puls (ska) nås såklart främst vid intervallpassen. Kan tillochmed vara ännu mer intervalltid än de 7,5 timmar då jag kanske inte lyckats komma upp i dessa 80% under samtliga eller under hela intervalldrag.

Ett exempel för att få ett hum om hur mycket 7,5 timme i zonen 80-100% av maxpuls är: Genomför man ett intevallpass med 80% av maxpuls eller högre 30 minuter under ett pass så ska man hinna med detta 15 gånger under 4 veckor, dvs mer än varanan dag.

Under perioden har jag genomfört 26 skarpa(därtill “torrskytte”) skyttepass och undet dessa skjutit 2225 skott.

Summerar därmed en bra träningsperiod som jag genomfört i Lillehammer, Toblach, Östersund och avslutningsvis i Torsby. I Torsby kördes några pass på snö i skidtunneln, nedan några bilder:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.