Ryktet om skidåkning på Idre Fjäll sprider sig. Förutom vi svenska skidskyttar är även Serbiens skidskyttelandslag, Koreas skid & skidskyttelandslag samt delar även Frankrikes landslag på plats. Det ryktas även om att Frankrike kommer köra sina uttagningstävlingar till världscup och IBU-cup här.

Dessutom var Vasasvahn här med sitt Vasaloppsgäng på läger och Älvdalens skidklubb. Såg även några enstaka åkare från andra klubbar som exempelvis Ulricehamn. Så det är full fart på spåret! Det är kul med så stort intresse för skidåkning och att Idre Fjäll har fått till skidspår. Idag var det lite regn i luften, men trots det väldigt bra spår. Hoppas på lite kyla så att spåren kan bli ännu längre och att fler får plats att åka. Uppskattar att det var runt 150 personer som åkte skidor idag under förmiddagen. Men det gick bra och vi fick till ett bra pass.

Passet var lugnt idag med skytte. Men slängde in några impulser. Tycker tekniken börjar sitta bättre och bättre. Idag tog jag ett stavtag medans Koreanerna tog fyra. Det är bra, då kan man åker energisnålt och snabbare 🙂

Igår var det dock ett hårdare pass iform av intervaller. Jag, Arwidson, Nelin och Olsson körde igen 6 st intervaller som tog runt 5-6 min. Två pass på skidor blev det igår med 1,5 timme klassiskt på eftermiddagen. Idag blir det ett styrkepass som andra pass!

/Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.