1 Maj (vecka 18) innebär starten på ett nytt träningsår. Jag har börjat smyga igång med en del barmarksträning nu iform av löpning, cykel och rena skyttepass. Snart åker säkert även rullskidorna fram. 
Förra träningsåret fungerade bra för mig. Känslan har i det stora hela varit bra, trots att jag ökat min träningsmängd med hela 115 timmar. Jag har haft en pigg kropp och därmed kunnat genomföra all träning som planerat. Det blev till och med mer än planerat. En förklaring är att jag hållt mig friskare än tidigare år, dock har jag 9 sjukdagar. Dessa uppdelat på 2 mindre förkylningar. Så jag tycker ändå jag klarat mig relativt bra. Men största faktorn till så hög träning var ändå att motivationen var så hög. Bidragande faktorer till det är bland annat träningen tillsammans med U-lag & Militärlag, att man fått chansen att tävla i större sammanhang och inspirerande tränare iform av Jonas. Jonas som tyvärr slutar inom skidskytteförbundet. 
I siffror blev det ca 775 träningstimmar inklusive 40h styrka. Detta fördelat på 472 pass. På skyttefronten genomförde jag 236 pass, antingen rena skyttepass eller kombpass. Totalt sköt jag 19 800 skott. Säkert en fördubbling av tidigare skyttemängd. Nu siktar jag att uppnå dessa siffror igen, men att öka kvalitén istället.
Cykelpass i veckan. I rygg på Jonsson, Lindström & Femling

/ Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.