På årets första dag, i fredags,  körde jag de 2 sista träningspassen på hemmaplan för denna gång. På förmiddagen blev det ett kvalitétspass i form av 5 x 4 km i varierande A3. Körde en variant då jag maxade 1:a minuten, därefter tröskelfart i ca 7 minuter inklusive ett skytte. Därefter 3 minuter maxfart igen och ett avslutande skytte.

På eftermiddagen stakade jag 1 timme följt av 30 minuter “vanlig” klassisk åkning. Därmed avslutade jag en 9 dagar (inkl. 1 vilodag) på Idre Fjäll med riktigt bra träning med totalt 29 timmar och hög kvalité.

Vintrigt på fjällen mellan Idre och Lofsdalen.
Vintrigt på fjällen mellan Idre och Lofsdalen.
Många bilar mitt ute på fjället. Verkade vara något evenemang på gång...?
Många bilar mitt ute på fjället. Verkade vara något evenemang på gång…?

Igår åkte jag upp till Östersund för att senare resa vidare mot Tjeckien och IBU-cup. Förövrigt vilodag. Idag ett lugnt pass på Skidstadion i Östersund. Många elitskidåkare och skidskyttar på plats. 2 timmar klassiskt för mig. Åkte största delen av passet tillsammans med Gabbe Stegmayr som var i stan, annars håller han till i Dala-Järna/Skamhed. Vi har hunnit träna många pass tillsammans då vi båda var med U-laget. Alltid trevligt det och att träffa på honom!

Har även haft besök av podcast-kollegan Sebastian och då passade vi på att spela in några avsnitt. Bland annat med Christofer Eriksson. Kaffe och tårta slog vi till med i samband med vårt samtal. Junior-Sebastian fick kinderägg och saft.

 

Christofer, undertecknad och Sebastian.
Christofer, undertecknad och Sebastian.

Vi flöjde även Tour de ski på Tv:n, Simon Andersson som man hängt mycket med genom åren och tävlat en hel del emot är stabil och levererar fina resultat. I en annan tour gör tidigare sambon från skidgymnasietiden, Emil Johansson succé och har nu två raka segrar i Kina. King ju.

Arkivbild på mig och Simme vid ett läger i Ramundberget.
“Arkivbild” på mig och Simme vid ett läger i Ramundberget.
Träning med Emil J förra sommaren i hans hemby Rättvik.
Träning med Emil J förra sommaren i hans hemby Rättvik.

Imorgon väntas A3+, en jäkla massa minusgrader, styrka, löpning och packning.

/Simon

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *