Igår var jag och körde Åsarnaspelen. 10 kilometer fristil och sedan jaktstart idag var planen. Men pga av kylan blev dagens jaktstart inställd…

Kallt var det även igår, men det gick att genomföra tävlingen ändå, då arrangören sköt upp starten till mitt på dagen. Men ändå det var ner mot -20.

Loppet kändes helt okej för mig. Vi körde 2 varv på en 5 kilometers bana, första varvet var jag pigg men andra varvet var jag lite seg. Banan började med 2,5 kilometer uppför och sedan 2,5 kilometer utför och platt.

Jag tänkte köra på hårt uppför och hoppades att jag skulle återhämta mig snabbt i utförbackarna för att sedan kunna trycka på igen. Men jag var ganska stum och tappade för mycket tid utför. Vid första mellantiden låg jag tvåa, 2 sekunder efter Norska landslagsmannen Niklas Dyrhaug som senare vann. Vid varvning låg jag trea ca 7 sekunder efter.

Vid sista mellantiden låg jag 12 sekunder efter och i mål blev det hela 34 sekunder. Så uppför gick det bra, utför sämre. Men det var starka namn i toppen så jag får vara nöjd, trots seg avslutning. Sen vallade jag själv också och man är ju ingen mästervallare, så där kanske det också finns lite sekunder att tjäna även fast det var lättvallat idag.

Resultat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *