Dagarna och veckorna rullar på i full fart. Har redan bott här i Östersund i 3 veckor, men jag trivs bra!
Gårdagen bjöd på ett hård intervallpass skate kombinerat med skytte. Det var många skidskyttar på plats på stadion igår, men tråkigt nog har alla olika upplägg och kör efter det. Synd tycker jag, då alla behöver och blir bättre av sparring. Bjuds det på ett intervallpass, så kör man det. Det är av fartpass man blir bra utav. Det är min filosofi i alla fall. 
Men Henrik Fristedt tog i alla fall vara på tillfället och körde liksom jag intervaller. Det bjöds på 4*7minuters intervaller plus 4*4minuters intervaller. Ett rejält pass. Innan passet kände jag mig faktiskt lite småtrött i kroppen, men när vi väl kom igång så gick det bra. Jag grillade Fristedt rejält och han fick ta i för att försöka haka på 🙂 Så här skriver han själv om Passet. Läs. 🙂
På eftermiddagen blev det vila och en del arbete i skolan. Men idag var det dags för ytterligare ett hårt pass. Jag har tränat på riktigt bra i 4 veckor nu, runt 15-20 varje vecka plus styrketräning och skytteträning. Däremellan lite skola också. Men idag var det alltså dags för ytterligare ett hårt pass, för jag tänkte köra på med träning i helgen och ta det lugnare i nästa vecka. Både för att Lidingöloppet väntar och sedan läger med Militärlaget veckan efter.
Så idag ville jag få ett rejält pass löpning inför nästa helg. Trots stela och onda vader körde jag det jag planerat. Vilket var 60minuter A3. Tänkte hålla strax över 4 minuters tempo, men märkte rätt snart att det tempot var ganska lågt. Utan tryckte på i ett lite högre tempo. På dessa 60 minuter och 44 sekunder hann jag springa 16 kilometer i hyfsat kuperad terräng. Milen på ca 38min och 15km på ca 56min. Det kändes ganska lätt att hålla den farten när jag väl sprang. Men när jag stannade efter 60 minuters löpning högg det till direkt i vaderna och i höger höft. Det kändes som att någon stack mig med knivar. Konstigt då jag inte kände av det så mycket när jag sprang. Antingen är man bra på att stänga av smärtan eller så är det något annat… Men det var knapp att jag tog mig hem efter det.. Kan säga att det var tyngre än själva A3-tiden..
Så nu lär jag stretcha rejält och försöka återhämta vaderna och benen.  3000meter med skidskytteuniversitetet på Tisdag känns inte speciellt aktuellt just nu 😉 Lite data från passet:
Tid: 60min och 44sek
Sträcka: 16 km
Medelpuls: 169 
Snitthastighet: 3.47 /km
Sträckan är räknat i miles så man får ju räkna om lite på egen hand.

Idag gjorde jag något jag inte gjort så många gånger förut, bakade eget bröd.
Tejp, data från passet och Gainomax, trevligt efter passet.  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *