Blev idag 8:a på dagens 10 kilometers lopp. Detta i ett bra startfält med landslagåkare och en massa andra stars. Så jag är rätt nöjd med insatsen, tappade dock för mycket på slutvarvet jämfört med åkare runt omkring mig. Ca 10-15 sekunder, blev såklart småstum på slutet.
Om man ska leta fler ställen där man kunde tjänat tid var i alla omkörningar. Passerade faktiskt ganska många åkare under loppet och fick ibland stanna upp eller vara halvväg ut i djupsnön för att kunna smita förbi. Sedan åkte jag hela loppet själv, vilket det iofs också går ut på, då jag startade i mitten av startfältet. Men man kan tjäna lite tid på att hänga en bra rygg. Hade hoppats på att jag skulle varva när sedade fältet startade och få någon vass rygg. Men ett varv tog inte så lång tid som jag trott på förhand och varvade innan dem stuckit iväg.

Men är ändå nöjd och hade bara ca 10-12 sekunder upp till pallplats! Bra lopp och ett kvitto på att formen är okej.

/SH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *