Hej,

Farten på lägret här i Ruhpoldning skruvas upp och sen sist har vi gjort några rejäla fartpass. I fredags körde vi 8 x 2,5km ( + avslutning med ett spurtvarv på2 km) A3+. Alltså snäppet mer än tävlingsfart. Ett bra pass där jag sparrade med Ted & Tiio.

I lördags körde vi A2 skejt komb 40km med 16 impulser(2 /varv) inbakade i en 5 kilometersslinga som vi körde 8 varv. Men innan vi kunde inkassera en vilodag, så skulle ytterligare ett A3+ pass genomföras. Vi stakade iväg till närmsta berg med asfaltsväg. Vilket tog ungefär 15 minuter, lagom uppvärmning. Väl där väntade stakade vi uppför 30 sekunder max, vilade 30 sekunder. Detta gjorde vi 10 gånger i 3 block dvs 30/30 sekunder intervaller. Ett riktigt jobbigt pass, då det på papperet ser betydligt lättare ut än exempelvis 8×2,5km A3+ eller 30 km A3. Men möra kroppar efter en bra träningsvecka kan ha spätt på känslan. Men bra pass och bra tryck.

Fredagens pass.
Fredagens pass.
Lördagens 30/30 intervaller
Lördagens 30/30 intervaller

Efter en vilodag under söndagen var det dags igen med intervaller igår. Denna gång 12x 2km A3+. Japp, maxfart igen. Detta körde vi i 3 block. Mellan blocken ca 10 minuters vila och mellan intervallerna i blocken så korta vila som möjligt. Skyttet + ytterligare ungefär 30 sekunders vila innan nästa intervall. Så det är inte alltför mycket tid att återhämta sig på, men tävlingslikt och tufft. Vilket var syftet. Helt okej kropp och känsla men inte lika vass som i början av lägret. Men lyckades ändå trycka upp laktatet i 18 mmol. Det är högt och man kan tolka det som att man är relativt fräsch då man kan pressa upp laktatet så mycket samt att man orkar åka med den syran i benen.

Måndagens.
Måndagens.

På måndagseftermiddagen körde vi 20x2minuter ski-erg på stadion med skytte. Därefter sprang vi hem till boendet. En löpning på ca 30 minuter som fick avrunda den träningsdagen.

Samuelsson, en skymd Magnusson, Jag och Femling.
Bild från dagen. Samuelsson, en skymd Magnusson, Jag och Femling. Tiio bakom kameran.

Idag har vi tränat lugnt. 2,5 timme klassiskt komb på rullskidbanan och styrka på eftermiddagen. Imorgon tröskelintervaller uppför och benskejtsintervaller på eftermiddagen.

/ Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *