Nu är jag anmäld till Lidingöloppet. Det kommer bli en utmaning. Jag har aldrig sprungit en tävling över 30km. Det längsta loppet är nog runt 12-13km som jag har sprungit. Men löpformen är bättre än någonsin och det har ju gått bra på tidigare löptävlingar iår så jag ser positivt på racet. Utamaningar är ju det som man lever för!

I det senaste inlägget skrev jag om OS och att ett mål är att få tävla i OS som skidskytt eller längdskidåkare! Men på vägen dit måste man ha delmål, träningmål och prestationsmål. Ett kommande mål blir ju att “fixa” sub 2:00 timmar på banan runt Lidingö!

Ett mål som man borde klara för att kunna klassa sig som en riktig bra uthållighetsidrottare, i alla fall om man är skidåkare från grunden. Många skidåkare brukar ställa upp i Lidingöloppet och lite prestige är det allt att även vara den snabbaste skidåkaren över de 30 kilometerna. Så att vara bland de främsta där är ju också en morot. Kanske till och med den snabbaste!?

Senaste tävlingen jag sprang var över 9 kilometer och jag hade en tid strax över 31 minuter. Med det har jag råd att sänka farten en aning för att orka den trippla sträckan under 2 timmar. Men på Lidingö är det en annan sak.

Senast jag sprang tävling på Lidingö var för 2 år sedan. Då i klassen P19 med tiden 36.43 på milbanan som också är sista milen på 30 kilometersbanan. Man får ta sikte på den tiden när man kommer in på slutmilen och klarar jag det, då är det en bra avslutning. Men det är såklart inte samma sak med 2 mil i benen och inte det enklaste att pressa sig ner mot de tiderna. Så Lidingölopps-utmaningen kommer bli en spännande upplevelse för en “nybörjare” som mig. 🙂

Men i min jakt på sub 2 timmar och därmed troligtvis en topp 100 placering skulle jag vilja ta hjälp av Gainomax sports team!

Att få ta del av Gainomax i min träning inför Lidingöloppet vore guld värt. För alla vet ju att förutom träning och vila är ju kost den tredje länken i “Prestationstriangieln” och då är ju Gainomax såklart den rätta återhämtningsdrycken.

Varför ska just jag få vara med i Gainomax sports team då? Jo, vore det inte roligt att följa en “rutinerad” skidåkare med höga mål i en utmaning där jag är utan erfarenhet?

Det tror jag vore spännande!

För jag kommer inte vika ner mig i loppet. Jag kommer anta utmaningen seriöst och gå in med 100%. Jag kommer dela av mig med mina träningstips i jakten på mina mål för loppet. Samt hur en skidåkare kombinerar skidträningen och löpträningen inför en kommande säsong och framför allt Lidingöloppet!

Så hur ska det gå för skidskytten med OS i sikte i Lidingöloppet 2012. Hur står en skidåkare sig jämtemot Sveriges bästa löpare?

Detta är min ord om varför jag ska få ta del av Gainomax sports team. Jag hoppas Gainomax vill hjälpa mig som “skidåkare” att slå “löparna” och komma under 2 timmar!

Så följ mig i jakten på sub 2 timmar, topp 100 och att blir bästa skidåkare på Lidingöloppet 2012 eller sök du också!

Kolla in sidan: Bli en del av Gainomax Sports Team! – Gainomax

Are you ready? I am ready! Let´s go!

/ s–hallstrooom@hotmail.com

4 thoughts on “Anmäld till Lidingöloppet”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *