Från i måndags har jag varit i Arvidsjaur. Detta i Försvarsmaktens regi. Under veckan har jag deltagit som instruktör på Försvarsmaktens rekrytering- och utbildningsläger i Skidor. Hörde något om att det var Sveriges största skidkläder, sett till antalet deltagare. Främst har vi lärt ut teknik i den klassiska stilen, men även skejt och skidskytte. Kul och lärorikt att instruera. Dessutom höll jag och Oskar Brandt i en föreläsning sista kvällen inför ett 50-tal åhörare med anställning hos Försvarsmakten. Vi tog oss an uppgiften tajt inpå och gjorde en powerpoint-presentation efter avslutat pass 2 för dagen och stod ca 30 min senare redo men tämligen oförberedda. I nästan en timme höll jag och Oskar låda och föreläste om ämnet elitidrott. Blev succé med tanke på utgångsläget.

"Föreläser"
“Föreläser”

I egen träningsväg har jag under tisdag till torsdag hunnit med dubbla träningspass. I måndags återhämtning och ett pass idag (fredag) innan hemresa mot Östersund.

2015-12-16 22.49.22
Styrka på Jägarbataljonen
David Frisk
David Frisk
Oskar Brandt
Oskar Brandt
Viktor Brännmark gillar att gymma
Viktor Brännmark gillar att gymma

Arvidsjaur var överraskande fint. Både skidspår och K4 området/Vinterenheten där vi bodde. I en och samma byggnad fanns boende, matsal, sporthall, gym, pingisbord, biljardbord osv. Dessutom endast någon minut gång till skidspåren. Drömmen. Långa och fina skidspår var det dessutom. Så här kan man lätt bedriva bra träning med skidåkning, styrka osv.

Skyttevallen
Skyttevallen
Fina spår
Fina spår
2015-12-16 22.53.41
Stor sporthall, nice

2015-12-16 22.54.01

"Frillen" passade även på att marknadsföra Yoko, som han säljer.
“Frillen” passade även på att marknadsföra Yoko, som han säljer.
Pingis mellan Coaching och träningspass
Pingis mellan Coaching och träningspass. Karlsson mot Stenberg här.

Arvidsjaur bjöd dessutom på rejäl vinter. Mycket snö samt rejäl kyla under måndag och tisdag. Då var det satans kallt. Kylan är man inte speciellt van vid än. Men det var väl fint, nu mot Östersund.

2015-12-17 07.16.07
Kallt kring Arvidsjaur-trakterna

/Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *