I Söndags lämnade både jag & Peppe Femling Bruksvallarna efter en väl genomförd träningsvecka. Träningsveckan slutade på dryga 23,5 timme och jag får erkänna att man var rätt sliten sista träningsdagen.

Dessförinnan hade vi dagen innan genomfört i mina ögon ett hårt pass. Löpning med stavar i A2-tempo i 2,5 timme. Det som satte extra krydda på passet var terrängen, då vi sprang på myrarna i fjällsluttningarna. Själv var jag rätt pigg och kunde hålla farten uppe. Men nog måste man erkänna igen, att ett sådant pass även tränar psyket bra.

Under samma dag körde vi på eftermiddagen ett stakpass, främst med fokus på styrka. Vi avslutade våra drag stakning på rullskidbanans högsta punkt. Vilket innebär en helt okej lutning uppför. För att ta sig upp och göra det kraftfullt, så fick man upp pulsen rejält. Kring 180 slag/min, vilket är en bra puls vid intervallträning. Detta körde vi 8*4min, så vi fick med oss lite tid i A3-zonen, trots passets syfte var riktat på styrkan.

Mellan dessa pass, fick man se kömpisen Kalle Westberg som imponerade och spurtade hem SM-Guldet på rullskidor för andra året i följd! KING. Skönt att se att han håller fanan i topp för Team Odenslingan.

 

KJW säkert lika glad över segern, som denna vårdag.

Under gårdagens vilodag förflyttade vi oss till Idre Fjäll och idag har vi startat upp träningen här med ett intervallpass. 2,5km x 10 Rullskidor skate med skytte. Bra pass, men konstant ösregn (Konstigt, då det oftast är fint väder i Idre). Andra passet, styrka och återhämtningsträning 1 timme.

Femling kör dragmaskin

Undertecknad blickar ut över kända marker.

Imorgon ser planen ut på följande sätt:

Förmiddag: Rullskidor skate A2 45km samt skytte.

Eftermiddag: Cykel 8*10min kraftdrag + 9*1000meter Skierg (uthållighetsstyrka).

Skulle gissa att detta landar upp mot 5 timmars träning imorgon. Och träningsdagarna kommer fortsätta i liknande stil. Landslagsgruppen, som i vissa sammanhang även benämns som Pichlers pågår, kunde enas att detta förmodligen blir den tuffaste träningsveckan hittills…

… Men efter ett telefonsamtal med headcoachen avslöjades att framtiden kommer bli ännu tuffare.

– It is hard, but it will be harder. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *