Hej!

Det är långt mellan uppdateringarna på denna blogg, men som ni kanske vet skriver jag för det mesta på Team Sunpocket . Men här kommer i alla fall ett inlägg för den intresserade.

Senast jag skrev hade jag tävlat i Åsarna med ett fint resultat. Det var innan jul och sen dess har tävlingarna rullat på. Först var det Morapinglan som stod på programmet. Distansen var 10km fritt som vanligtvis är en av mina favoritdistanser, men denna dag hängde inte bena med och det slutade endast med en 5:e plats, dock var det starka namn före i listan.


Sedan stod Sverigecupen i Torsby på programmet 15km Klassikt och 20km Skate Masstart och här skulle även JVM-platserna utdelas. 15 klassikt är i dagsläget min sämsta distans och det var tråkigt att ett sånt lopp skulle vara en kvaltävling för JVM där helt andra distanser stod på programmet och kroppen var inte på topp denna tävling heller utan en 20:e plats blev resultatet. Men till söndagen ryckte jag upp mig och det var en distans som passade mig. Loppet gick bra och kroppen var mycket pigg, men det var svårt att åka ifrån på banan och i efterhand hade man önskat att det skulle gått fortare än vad det gjorde med tanke på hur bra det kändes i kroppen. Efter lite ofly på slutet med en vurpa och för dålig skidor blev det endast en 5:e plats. 5:a är ett bra resultat i en Sverigecup men nöjd är jag inte då jag hade mer inom mig. Framför allt missnöjd då det skulle visa sig inte räcka till en plats i JVM-truppen. 2skatelopp i cupen med placeringarna 4:a och 5:a räckte inte till i den 6-mannatrupp som plockades ut. Så det var bara nära, men det fanns fler som borde haft en plats i truppen och uttagningarna var inte optimala på något vis. För lite platser för killarna och dåliga distanser på uttagningstävlingarna… men men, det är bara att knyta näven och visa dem på SM, en uttjatad klychsa just nu 😉

När det inte blev nåt JVM fick man ställa om siktet och redan helgen där efter stod man på startlinjen igen. Denna gång Bergebo Ski Weekend. På lördagen var ett 2km lopp uppför och en 200 meters sprint. Placeringarna blev 2:a respektive 3:a. På söndag fick jag revanch på JVM-reserven och Team Kollegan Simon Andersson som vann båda loppen på lördagen. Denna dag körde vi 10km skate med DM status och där blev det en 1:a plats ca 25 sek före Simme och man kunde titulera sig DM-mästare.

Därefter åkte jag på en lite förkylning, men frisknade i och kunde ställa upp i Idre/Särna-Loppet över 42km. Det gick bra och det blev 2:a plats för mig, men det blev dubbelt Idre i topp då träningskollegan Henrik Alm som är mycket stark just nu tog hem det.

Nu rullar träningen på med sikte på nästa Sverigecup som går av stapeln redan nästa helg i falun. Så nu väntar en vecka med lite formtoppningsträning. För övrigt har jag kört ett eget träningrace i dag över 8km. Kroppen kändes helt okej och det var ett fint pass i ett Mora som bjöd på strålande väder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *