Förutsättningar som gäller då det är distans är 20 kilometer skidåkning, 4 skjutningar och 1 tilläggsminut per missad skott. Alltså är denna disciplin då skytte främjas mest. 1 missat skott dvs 1 minut får man kämpa mycket för att ta ikapp i spåret.

Yttre förutsättningarna som gällde var ingen vind men regn och blötföre. Senaste prognosen visade snöfall, men det uteblev. I tro att det skull snöa hade jag valt startgrupp 3 av 4. Men det gav ingen speciell fördel, snarare tvärtom då det bara blev blötare under dagen.

Öppnade ganska lungt och kontrollerat. I första skyttet sköt jag även 0, så långt gick det bra. Men hade ingen superdag i spåret och det blev ett ganska drygt lopp i blötsnön. Den halvhöga höjden (ca1500 möh) gjorde väl även sitt. Därefter sköt jag en 2a i stå och en 3a i ligg(ok känsla, men trots 3 bomm, ingen aning vad som hände). Avslutade med en 1a i sista stå. Totalt 6 bomm. Duger absolut inte i detta sammanhang. 3 bomm är ok, 1 och 2 bomm hade varit bra. Men bättre än så gick det inte idag tyvärr… övriga svenskar sköt 4 (Stenersen) respektive 5 bomm (Gustavsson & Bache). Stenersen blev bästa svensk och därefter jag (77a av 127).

Såklart inte nöjd med loppet. Missnöjd kan man vara, men jag har inte tid att vara sur över det. Dessutom får man ytterligare 2 chanser att få till ett bra lopp här. Redan imorgon då det är dags för sprint.

Regnmoln över Obertilliach

Två slitna själar efter racet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *