Dubbla pass i vanlig ordning. Idag intervaller på banan med skytte. Körde 4*10 min med 2 fartökningar i varje intervall och ett gäng impulser efteråt. Blåste nästintill storm idag också, i alla fall inne på stadion. Så det var svårskjutet och det kändes som man stod still i motvinden. Kort styrkepass även idag direkt efter intervallpasset.

Andra passet hoppade jag på cykeln för att få lite omväxling från rullskidåkningen, då jag inte kan springa för tillfället. Cyklade upp och vände precis innan Grövelsjön. Motvind även här snittade 25km/h dit och över 35km/h hem. Stor skillnad, men så är det betydligt mer uppför till Grövelsjön än hem. Passet tog ca 2.15. Så totalt en bit över 4 timmar idag också.

Men dagen händelse måste ändå vara under cykelpasset. Med medvind i ryggen och i den brantaste nedförsbacken försöker jag cykla så fort jag kan. Med blicken på cykeldatorn trappar jag som en idiot för att komma över 60km/h. Just när jag når 60km/h på cykeldatorn brakar till och när jag lyfter blicken så ser jag en av de största älgar jag sett, ca 5 meter framför mig! Lika fort som den dök upp, lika fort hinner den försvinna ur min väg. Tur för mig då jag halvsekunden passerar där älgen korsade vägen! Lite typiskt dock att en älg ska hoppa fram när man cyklar som fortast. Men det gick ju bra och allt gick så fort att jag inte heller blev rädd eller gjorde någon konstig manöver. Men en sak är säker, det hade inte varit så skönt att cykla in i den där älgen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *