Hej,

Ytterligare 2 träningsdagar är till handlingarna. Säsongspremiären närmar sig och är dryga 2 veckor bort, så vi förbereder oss med fortsatt med hård träning.

Gårdagens träning bestod av intervaller med maxfart. Vi körde 2.2km x 3 med ca 1 minuts vila. Detta var ett block. 10 minuters vila följde och vi upprepade detta totalt 3 gånger, vilket innebär 9 st intervaller. Det var rätt svårtåkt. Isiga utförslöpor, mycket folk och sockriga spår. Det blev många vurpor under passet. Själv stod jag i backen en gång efter att fått åka slalom mellan andra åkare utför.

Vi körde intervallerna var för sig och inte i grupp som vi brukar göra. Då gäller det att hålla fart själv. Wolfgang klockade intervalltiderna. Åkningen var för egen del lite ringrostig i så hög fart och det svåra föret. Det kändes även lite stressat, då jag hade dålig koll på farten jämfört med övriga med en startposition som förste man. Dock var tiderna positiva i efterhand och även denna dag fick man med sig ett riktigt kvalitéspass i ryggsäcken.

Träningsdagen avrundades med 2 timmar klassisk skidåkning.

Idag har vi kört ett distanspass på förmiddagen med 16 impulser och 16 st skytteserier i passet på 2,5 timme. Även denna dag avrundades med klassisk åkning, denna gång 1,5 timme.

Här nedan ett filmklipp från dagens distanspass med fartökningar/impulser in mot skjutvallen.

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *