Hej,

Sitter i en bil påväg till Muonio, Finland. En nätt resa på ca 90 mil. Detta blir sista lägersamlingen innan säsongen drar igång. Muonio kan liksom Idre Fjäll erbjuda tidig snö. I Muonio har dem i nuläget 4 km spår och har varit en återkommande läger ort för skidskyttelandslaget. Så även i år.

2015-10-28 15.23.15

2015-10-28 15.23.43

Förra året var jag i Muonio med det militära landslaget. Det var första gången jag var där och det var bra skidåkning trots att det endast fanns konstsnö. Nu väntar 2 veckor i Muonio och förhoppningsvis blir det bara skidåkning fram till säsongsstarten.

Därmed avverkades de sista rullskidpassen i början av veckan. Vilket var rätt bra tajming då det var kallt, mörk och halt under gårdagen eftermiddagspass.

Eftermiddagenspasset bestod av “kraftträning”, vilket innebar 5 x 4 kilometer stakning. Tidigare på dagen kördes ett A2 pass. Dock inte skejt. Utan klassiskt. Under 2 timmar åkte vi mellan velodromen & björnberget, och för de som inte är bekanta med rullskidbanan i Östersund, så är det en sträcka bara uppför och sedan nedför.

Backar jag tillbaka ytterligare en dag så körde jag tillsammans med Torstein Stenersen & Tiio Söderhielm 3 x 40 minuter tröskelintervall. Som alltid ett givande pass. Jag hade en helt okej dag och fick stå för farthållningen under första och sista intervallen. Tiio som brukar dela ut kängor åt alla olika håll och snabbt påpekar ifall någon ligger i rygg eller på rulle, låg längst bak och sladdade hela passet. Men till saken hör att han gör det med glimten i ögat och brukar stå för dragjobb han också ibland. De är en av styrkorna vi har haft som grupp, att alltid kunna träna tillsammans och att oftast har någon av osd en bra dag. Därmed kan pusha farten och övriga gänget.

Så här såg passet pulskurva ut
Så här såg passet pulskurva ut

Nu börjar märket falla här uppe trots tidig eftermiddag och några mil återstår av resan. Ska bli kul att spänna på sig skidorna imorgon!

/ Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *