Godkväll!

Efter hemkomsten från Arvidsjaur tog jag mig några träningsdagar i Östersund innan jag igår begav mig ner mot Idre. Östersund har bjudit på blandade träningsförhållanden. Fina hårda spår under lördagen sedan drog världens regnväder in under söndagen och förvandlade “Vinterstaden” till något helt annat. Ingen snö vid sidan om utan gröna gräsmattor istället. Men konstsnöspåret på delar av världscupbanan är åkbar.

2015-12-22 23.58.06

2015-12-22 23.57.05

Igår drog jag av ett 3-timmars pass klassiskt där jag mötte upp Peppe Femling. Det var ett tag sedan sist jag tränade med Peppe, så vi hade lite snack att ta ikapp. Allt från skidskyttedetaljer till nya investeringar på börsen. Efter en del fixande, packning och julklappsjakt drog jag hemåt. Det blev rätt sent innan jag kom då väglaget var rätt speciellt. Snön vräkte ner stundtals och några decimeter tung blötsnö på is gjorde det lurigt. Men jag utnyttjade dygnets timmar väl.

Idag tog jag mig en sovmorgon innan dagens första träningspass. Körde 3 st korta race mot mig själv på ca 12 minuter inkluderat 2 skytten. Ett bra pass med mjölksyra och allt det där. Under kvällen körde jag pass nummer 2, 1,5 timme klassiskt på konstsnöslingan på Idre Fjäll, som mäter 3,5 km. Spåren är kanon, utanför är dock snötäcket rätt tunt.

2015-12-23 14.27.08

2015-12-23 14.27.50

2015-12-23 14.27.32

Framöver var planen att åka SM i Piteå mellan Jul och nyår. Men efter att skummat igenom Facebook-flödet i måndags klickade jag på denna länk, Sweden Biathlon som presenterade sina trupper för kommande WC och IBU-cup. Där såg jag mitt namn och ska tydligen åka till Tjeckien efter jul. Något jag inte visste om. Men det var en bra överrakning. Så därmed får man se över träningsplanen och istället träna på rejält över jul och nyår för att satsa på en formtopp efter nyår.

2015-12-22 23.57.33

Sist med inte minst, inspelning med Sebastian av Skidskyttepoddens avsnitt 4 som från och med idag finns ute på hemsidan, iTunes och Acast.

Såklart, Ha en riktigt God Jul mina vänner!!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *