Längdpremiär på hemmaplan. Sprint Fristil och 10 kilometer klassiskt stod på programmet.

På förhand var det inga speciellt bra distanser för mig. Det är inte i sådana lopp som jag lyckats bäst i. Sedan tycker jag att min form inte har varit så värst bra på slutet och ryggen har krånglat ganska mycket därtill. Så förhoppningarna var inte speciellt stora. Jag tyckte bara det skulle bli kul att komma hem och köra lite race.

Men det gick hyfsat ändå. På lördagens sprint kom jag 23:a i kvalet men fick ge mig i kvartsfinalen efter lite oflyt positionsmässigt under loppet. Kroppen kändes bra, så får se att fila på det taktiken till nästa gång.

Söndagens lopp hoppades jag mest på att ryggen skulle hålla. Det gjorde den inte speciellt bra, då den krampade redan efter ett varv av fyra. Men det gick ganska bra ändå, då det inte blev lika illa som det brukar kunna bli. Kroppen var pigg även idag, så pigg att det var ryggen som gjorde att det inte gick fortare. Det sluatde med en 14:e plats i det ca 60 man stora starfältet med många bra åkare. Fram till 6:e plats var det bara 15 sekunder och ca minuten till 1:an. Så det var nog ett av de bättre klassisktloppen på länge.

Ska försöka hitta nån bild också, så kanske det blir lite roligare innehåll här…:)

Kallt var det under söndagen, ca 17 grader under loppet. Här i Östersund har det legat runt 13-14 grader idag och jag har avverkat två pass idag. Båda passen “A1 med tryck” 😉

Idre sk:s hemsida och resutat här!


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *