Hej!

Sprintens efterföljande jaktstart blev även det ett bra lopp. Bra fart i spåret och 3 missade skott av 20 (1-1-1-0). Dock hade jag tänkt mig fler träff i liggande skyttet, då jag inför dagen bara missat 2 skott av 90 här i Ridnaun (varav ett under sprinttävlingen). Men det är ju på tävling och med hög puls skyttet ställs på sin spets. Placeringen blev 26.

I söndags kördes sista loppet, mixstafett. Johanna Skottheim, Emma Nilsson, Tiio Söderhielm och jag själv mönstrade Sveriges lag i samma ordning. Johanna och Emma gjorde två supersträckor(!) och skickade ut Tiio i ledning med 2 andra lag. Dessvärre hade han ingen bra dag på skjutvallen och jag fick gå ut som 10:e lag när han växlade över till mig, i rygg på Italien.

Jag tog den ryggen och låg med alldeles för lätt. Men jag sparade krafterna inför de 2 skjutningarna och de återstående två varven. Vid liggskyttet lämnade jag kvar Italienaren då jag sköt full utan extraskott. På andra och tredje varvet fick jag coachning om att jag tog in på täten som enligt mig är riktigt vassa åkare. Det var långt fram och långt avstånd bak, men genomförde sträckan bra med inspirerande coachning från bland annat vallarna Larsson & Hasselgren, som förövrigt levererade king-skidor. I stå fick jag använda mig av 2 extraskott. Åtminstone ett för mycket på en enskild skjutning om man ska vara kritisk. Men ändå bra och åkningen var bra återigen, vilken också har blivit bättre för varje tävlingsdag.

Från analyslistorna hittar jag mycket positivt. Både från idag och igår. Framför allt bra åktider med åkare med världscupmeriter knappt framför, men också bakom i de listorna. Under stafetten hade jag helgens lägsta placering från analyslistorna, en 2:a plats på spurtvarvet. Slagen endast av norrmannen Christiansen som spurtade om 3:e platsen.

VIRB Picture

VIRB Picture

VIRB Picture

VIRB Picture

Kanske var det en bra uppladdning för mixstafetten som medförde bra resultat? Eller snarare återhämtningsaktivitet. Efter jaktstarten, på kvällens återhämtningsjogg hittade vi en preparerad Rodel/kälkbacke som var närmare 1 kilometer lång med doserade kurvor och allt. Vi lånade kälkar från hotellet och körde några race. Faktiskt riktigt kul och bra fartkänsla. Tydligen blir man aldrig för gammal för att ha roligt på enkla sätt. Vilket glädjer 😉

Under söndags eftermiddagen packade vi ihop och lämnade Ridnaun för resa mot Prag med slutdestination Östersund. Men efter någon timmes bilfärd ändrades mina planer då jag skulle haka på världscuplaget till nästa världscuphelg i Italienska Antholz. I Ruhpolding fick jag hoppa av och under gårdagen återvända till Italien. Några timmar i bil extra och en vecka till i Italien alltså, men det kan jag leva med 😉 Återstår att se om det blir några lopp för min del. Är på plats som 5:e man (stafettreserv) och det är 4 startplatser. Sprint, Jaktstart och stafett på programmet denna helg. Övriga svenska herrar på plats är Lindström, Armgren, Nelin och förra helgens världscup-7:a Stenersen.

En 2 timmar lång skidtur han vi med under gårdagseftermiddagen. 5 kilometer upp mellan bergsmassiven upp till en platå 2000 m.ö.h, skidade där en stund på preparerade spår samt magiska vyer innan det bar utför igen.

VIRB Picture

VIRB Picture

VIRB Picture

Ha en fin vecka!

 

One thought on “Jaktstart & Mixstafett IBU-Cup”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *