JSM gick detta år i Boden precis som för två år sedan. Distanserna som stod på programmet var:

10km klassikt
Sprint Fristil
Dubbeljakt
10 kilometersloppet blev ingen hit, snarare det sämsta loppet för iår. Ryggont vid Klassiskåkningen fortsätter att krångla och det är svårt att åka bra då. Det slutade med en 31:a plats.
Sprinten började med ett kval där jag slutade på 19:e plats, kändes varken bra eller dåligt. Men sedan tog det slut alldeles för snabbt i kvartsfinalen, då jag efter en incident i starten hamnade efter och sedan var det för långt fram för att ta sig vidare.
Dubbeljakten, där hade jag på förhand störst chanser att ta en medalj. Men redan efter 400meter grusades dom chanserna när jag blev påkörd bakifrån och vurpade. Det var ett under att alla grejer höll. Men så när första backen började var jag i princip sist i det 75 man stora startfältet. Backen var trång och jag hade ingen chans att avancera utan fick stå still 10-20 och såg täten försvinna långt upp i backen.. tanken att bryta kom och loppet kändes redan kört. Men jag fortsatte att åka och gjorde det bra. Det gick fort i täten och det blev svårt att ta ikapp det stora försprånget, men jag plockade placeringar iaf. Efter 5 kilometer var jag uppe på en 25 plats och åkt förbi ca 40-50 man då. Till skidbytet hade jag åkt upp mig ytterligare 10 placeringar, sedan började skatedelen och den gick också rätt bra och det blev en 7:e plats tillslut, men det kunde ju räckt ännu längre utan missödet i starten. Kroppen kändes mycket bra under loppet och utan vurpan mycket väl faktiskt kunde slutat med medalj, då ca 30 sek fattades till Bronset.. Surt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *