Lägret i Torsby bjöd på fina och bra träningsdagar. Skidåkning i tunneln varvades med skytte, rullskidåkning och löpning i Valbergsterrängen. En dag besökde vi även Tossebergsklätten för ett intervallpass. Backen ska tydligen vara Sveriges brantaste asfalterade väg. Men tyckte inte den var speciellt brant då vägen till Nipfjället är minst lika brant. Men det var en väldigt fin backe för intervaller! Passet gick bra och kroppen fungerade väldigt mycket bättre än helgens tävlingar. Skönt att man var tillbaka i gott slag, men samtidigt dålig tajming då det är på tävlingarna man vill åka fort.

Efter lägret i Torsby stannande jag till i Mora för att springa Vasastafetten. I år med ett nytt lag, JA skidservice från Selja. Det var kul och jag fick springa 15-kilometers sträckan mellan Evertsberg och Oxberg. Har inte sprungit den förut, men siktade innan att springa på 55min. Men sluttiden blev 56.06. Lite svårt att hålla fart då sträckan bitvis gick i myr och sedan uppför Lundbäcksbackarna. Men jag tyckte jag höll ihop loppet skapligt trots värmen, stela vader och ett läger i ryggen. Nästa gång siktar jag på under 55min.

Idag körde jag ett fartpass skate på banan på Idre Fjäll, det gick ok trots en enorm träningsvärk sen Vasastafetten. En träningsvärk jag inte upplevt på väldigt länge. Imorgon är planen att dra ännu längre norrut: Östersund.

/SH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *