Traditionsenliga Idre-Särnatävlingar går av stapeln i helgen på Idre Fjäll.

Efter förra helgens misslyckade tävlingar blev jag kvar i Idre för träning eftersom som man inte visade upp några resultat av värde. Så då tar jag tillfället i akt att få två bra genomkörare i helgen genom att tävla. 2 skatelopp är på programmet. Sprint var det idag och 10 kilometer imorgon.

Har väl inte gjort mig känd som någon storsprinter i längdsammanhang och något jag aldrig satsat speciellt mycket på. Men jag behöver bli snabbare och bättre på sprint och kortare sträckor. Då är det bra att tävla. Man tar oftast i lite extra med nummerlapp på vilket är nödvändigt för att kunna på bli bättre.

Kvalet gick väl sådär. Lyckades klara kvalet vilket var huvudsaken. Dessutom slog jag Emil J, som jag bodde med under gymnasietiden, vilket jag tror inte har hänt i tävlingsammamhang på junior/seniornivå. Han är ju känd som sprinter och vann så sent som förra året ett storlopp i USA.

I kvarten hamna jag i heatet med bara massa stars där Karlsson, Bryntesson, Norum och Johansson alla åkt vc i sprint. Dessutom Adam Steen som förra veckan var 10a vid vc-uttagningarna i Bruks. Jag hängde med väldigt lätt under loppet dock med en position bak i klungan efter en seg start. Tappade sedan lite i utförsbacken in mot stadion och fick lägga kraft på att täppa till luckan. Sedan fanns det inte mycket att göra med kurvor och kort upplopp kvar. Inte för mig iaf som inte har accelerationssnabbheten. Inga tider från vårat heat, men det märktes på farten. Tror Anton Karlsson hade stenkoll på heatet och tävlingen igenom eftersom han tog hem alltihop rätt lätt.

Men det var kul med sprint idag och en positiv känsla i kroppen. Känns som formen är tillbaka efter en kortvarig svacka. Men det lär visa sig bättre imorgon, då det nu laddas det för distansloppet. 3 varv på rullskidbanans 3,3km gäller då.

/ SH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *