Träningsdagarna rullar på i högt tempo här i norra Italien. Träning varvas med vila och mat. Men träningen går bra och vi får uppleva alla slags väder.

Onsdag (träningsdag 2): Distansträning och 2 längre pass på träningsplanen. Först 2,5 timme på rullskidbanan med skytte. Under detta pass regnade det konstant och på slutet av passet forsade vattnet längs rullskidbanan.

Under eftermiddagen övergick regnandet till snöfall. Då sprang vi en löptur på dryga 2 timmar med en del höjdmeter. Uppe på höjderna hade snön lagt sig och det var ca 2 dm snö. Skidföre alltså. Men fint att springa ändå. När det är kyligt ute är kläder A och O. Termounderkläder håller värmen bra.

Löpning i snö på ca 1700 m.ö.h
Löpning i snö på ca 1700 m.ö.h
20150923_171731
Ute och roar mig (tränar) i snön.

Torsdag: Skidgångsintervaller var planerat, men gårdagens snöfall gjorde att vi ändrade om planeringen och körde stakintervaller istället. Vi åkte över gränsen för att köra i backen upp mot Obertilliach, en skidskytteby som tex arrangerade IBU-cup i vintras. Upplägget var att köra 3x8min + 6x4min.

David Frisk satte upp ett högt tempo genom att göra sprintöppningar på de första två dragen. Därefter tog Brännmark över taktpinnen och tog över dragj0bbet, sedan tog jag själv över. Jag och Brännmark turades sedan om att dra och sparrade varandra bra. På slutet av näst sista intervallen åker en bil upp jämsides och skriker. Österrikisk polis stoppar oss från att fortsätta åka (tydligen inte tillåtet att åka rullskidor på österrikiska vägar). Tvärt slut på intervallerna och besvikna över att inte få sista intervaller och spurta mot varandra. Men ändå ett bra pass, med rätt bra tryck!

Från vänster; Hörnfeldt, Brännmark, Eriksson, Arwidson, Karlsson, Frisk & Hallström
Från vänster; Hörnfeldt, Brännmark, Eriksson, Arwidson, Karlsson, Frisk & Hallström

På eftermiddagen var vi åter på rullskidbanan, åkte 1,5 timme och sköt. Därefter följde även ett kortare styrkepass.

Obligatorisk Morgongymnastik som alltid i det militära
Obligatorisk Morgongymnastik som alltid i det militära
Dimma över bergen
Dimma över bergen.

Fredag – Legendarisk dag:

Gårdagen var en riktigt fin och legendarisk träningsdag. Kan vara den bästa någonsin. 2 st riktigt mäktiga pass blev det. På förmiddagen åkte vi rullskidor upp till Drei Zinnen. En turistattraktion och utsett världsarv på UNESCOs lista. Det blev ett riktigt fint pass med fina vyer och ett långt tröskeldrag (A3-) på 1 timme och 45 minuter samt nästan 1400 höjdmeter. Vid vägens slut var vi uppe på 2400 meters höjd.

Vy vid Drev Zinnen
Vy vid Drev Zinnen

 

Viktor Brännmark vid toppen. Ler som aldrig förr.
Viktor Brännmark vid toppen. Ler som aldrig förr.

 

Arwidson förevigar utsikten med selfiestick.
Arwidson förevigar utsikten med selfiestick.

 

Hallström & Arvwidson, Lima Biathlon
Hallström & Arvwidson, Lima Biathlon
Joggar ur benen på toppen
Joggar ur benen på toppen

På eftermiddagen började vi träningen med ett skytte-pass och därefter var det tänkt att springa med stavar i ca 2 timmar. Men jag, Linus Karlsson och Oskar Brandt fick vittring på en ståtligt bergstopp efter 1 timmes löpning uppför. Vi tog oss till toppen, belönades med grym utsikt i kvällssolen med sjukt mycket snöklädda bergstoppar runt omkring. 1200 nya höjdmeter plockade samt en topp på 2380 m.ö.h. Riktigt mäktigt pass och löpning, som inte var planerat från början.

– Episkt! sa Linus Karlsson. Jag håller med.

Linus Karlsson & Jag påväg mot bergstopparna.
Linus Karlsson & Jag påväg upp bland bergstopparna.
Livets Vy #2
Livets Vy #2

Därefter sprang vi raka vägen hem och kom hem 10 minuter innan mörkret la sig över dalen. Turen slutade på strax under 3 timmar och vi kunde slå oss ner vi matbordet för att avnjuta livets 5-rättersmiddag.

 

/ Simon

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *