Nu är jag tillbaka från träningslägret i Toblach. Efter passet upp till Drei Zinnen körde vi bland annat skidgångsintervaller, långpass löpning, skyttet, träningsrace samt flera distanspass.

Ett favoritpass här nere är långturen löpning. Otroligt häftiga vyer får man skåda från bergstopparna.

Vi började att springa upp på Horhhorn, en topp på strax över 2600 möh. Det tog ca 1,45h att ta sig ditt upp. Därefter sprang vi längs bergskammen till den österrikiska gränsen. Väldigt fint pass som tog nästan 4 timmar.

Ett annat pass som man däremot blir tröttare av och ställer högre krav, men också är en favorit är skidgångsintervallerna. Vi körde i en alpinbacke i grannbyn Helm. En backe med 800 höjdmeter som avslutades på 2300möh. Efter 1 st 15 min intervall och 10 st 3min intervaller med nästintill maxpuls, fick man njuta av mäktiga vyer.

Sammataget så var det ett bra läger, vilket jag alltid tycker det är med militärlaget. Grym terräng och perfekt upplägg.

I Östersund blev det vila under lördagen och en del sysslor som samlar på sig då man är borta en tid. I söndag körde jag ett pass löpning samt styrka med nyinflyttade östersundaren Viktor Brännmark. Körde maxstyrka för första gången på länge och det känns redan i kroppen. På eftermiddagen spenderade jag tid på skyttevallen för att skjuta in och testa mitt nya system(vapen), det gick lätt och fint.

Sedan packade jag ner de nytvättade kläderna och åkte imorse till Torsby för läger igen. Körde ett pass distans och skytte på rullskidbanan. Imorgon blir det skidor!

Nedan följer lite bilder från vistelsen i Toblach. Oftast åker kameran fram och guldkornen dokumenteras. Oftast de fina vyerna och de glada minerna efter ett väl genomfört träningspass. Men ni ska veta att det är många timmars slit däremellan och flera ögonblick som inte är lika stekiga. Men kanske roligt att följa ändå. Men det ska ju tränas först och främst. Men här ett axplock:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *