Tja,

Slänger in ett inlägg nu i slutet av en ganska produktiv vilodag. Man måste ju ta tillfällena i akt att vara produktiv när man har energi och tid över. Bland annat har jag fått mitt vapen “bäddat”, vilket innebär att man formar  stocken inuti efter systemet. Det var nog det mest intressanta av det produktiva och det finns fler planer för förbättringar på vapnet.

Efter några år som skidskytt börjar jag intressera mig mer och mer för vapnet. Finns väldigt mycket man kan utveckla i både material och träning har jag märkt. Förut tyckte jag väl kanske lite för mycket att skidåkningen var det mest väsentliga…Men nu är det nya tider.

Göra om bakkappan kanske?
Göra om bakkappan kanske? (Bilden upp och ner visst)

Å så blev man lite analytisk…

…Kollar man på fördelning fysiskträning jämfört med skytteträning, så skulle jag gissa att den fysiska träningen tar upp ca 5 ggr så mycket tid. Men tar nog å andra sidan också något längre tid att nå en hög nivå fysiskt än i skytte (skulle jag gissa iaf). En tanke som dykt upp är hur mycket tid vi lägger på våra skidor kontra geväret. Tex. Har skidskytteförbundet personal anställda för att ta hand om de aktivas skidor. Plocka ut, valla, testa skidor osv. Vi lägger mycket tid på skidorna. Men då ligger Sverige i framkant. Men inom skyttebiten finns det för lite kunskap/hjälp just nu. Här är kanske ett område man kan utveckla. Jag vet inte hur andra länder jobbar. Men det vore väl inte helt fel med en kolvmakare eller liknande, liksom vallare? Inte i lika stor utsträckning. För skidorna kräver mer tid. Men något. Troligtvis är det en ekonomisk fråga. Men intressant.

Träningen förra veckan

Sedan sist och i slutet av förra veckan körde jag, Ted Armgren, Martin Ponsiluoma och Victor Olsson ett rätt mäktigt pass på rullskidbanan. 5 x 3km + 5 x 2,km A3, därmed ca 27-28 km. Bra pass och bra puls. Blev nog över 1 timme hård A3. Följande samma dag körde vi ett styrkepass och på lördag hade legenden från Ruhpolding satt ihop en skaplig träningsdag innehållande 50 km A2 skejt på morgon och på eftermiddagen 10 x 1000 meter ski-erg samt 1 timme löpning inkluderat 1600 spänst/skejthopp. Ja, ni läste rätt 1600 st (40st x 10 uppdelat i 4 block). Om man fick träningsvärk? Ja.

Men träningspassen genomfördes även den här gången. Man har ju undrat både 1 och 2 gånger i sommar hur man ska ta sig igenom vissa pass, men det går ju som oftast alltid. Den gången man ska köra något kortare fartpass som exempelvis 4×4 minuter, då kommer man ju undra om passet ens har börjat innan det är slut. Och som Peppe Femling så tidigare i somras – Man blir i alla fall maskin i huvudet. Så är det, det är inga konstigheter längre när det är 2 timmar intervall + 1,5 timme benskejt, intervall igen + 2000 spänsthopp på träningsplanen 🙂

Femling i Brukvallarna, tidigare i somras då vi körde läger ihop.
Femling i Brukvallarna, tidigare i somras då vi körde läger ihop.

I söndag avslutade jag veckan med ett A1 pass löpning kring Spikbodarna, själv. Ett av få träningspass själv i sommar. Kan nog räkna samtliga pass själv på 2 händer. Vilket är skönt, får jag välja tränar jag helst tillsammans med någon eller flera. Lätt. Drog ner några poddar på telefonen och sprang några timmar i ett härligt höstväder.

De var skönt! Ja, förutom träningsvärken då…. 🙂

 

Löpning i Spikbodarna
Löpning i Spikbodarna

Hade!

/Simon

One thought on “Maskin i huvudet”

  1. Härligt att du delar med dig av din vardag. Blir mkt förundrad när jag får veta om dina fys pass… Mäktigt att klara dessa!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *