Nu är jag hemkommen från Militär VM i Frankrike. För mig blev det 2 lopp där borta, ett Sprintlopp skidskytte och en patrulltävling.

Sprintloppet var delvis bra. Är nöjd med skytte då det blev 0+0 i protokollet. Första gången jag sköt fullt i en större tävling. Så det var ett bra tillfälle att göra det. Skidåkningen var däremot långt från bra. Formen fanns inte där efter förkylningen innan SM. Dessutom gjorde jag missen att åka med plattor under bindningarna. Det var ingen höjdare eftersom spåren var extremt isiga. Jag skulle kört utan plattor och haft bättre kanter på skidorna för att kunna åkt snabbare. Dessutom lyckades jag ramla två gånger under loppet, vilket var onödigt och ännu mer tid rann iväg. Motståndet var riktigt hårt med många VC-åkare i startfältet, eftersom de flesta skidåkare i mellaneuropa är anställda av tullen och försvaret i respektive länder. Det blev en 42:a plats för mig. Lucas Hofer, Italien vann tävlingen och Martin Fourcade slutade 4:a. Fram till Fourcade var det ca 2 minuter. Även han sköt fullt, så tycker inte att det känns avskräckande långt fram till toppen då jag tyckte formen låg på minus-sidan och vurpor sinkade mig. Jag ska ju även se till att reducera mina skjuttider till nästa år, så det finns många punkter där jag kan kapa tid. Så det är positivt.

Andra racet som var patrulltävlingen blev en ny upplevelse. En annorlunda tävlingsform då man åker 4 st i laget och håller ihop under hela tävlingen för att få så bra åktid som möjligt. 3 st kör med gevär och 1 utan. Under loppet får man växla gevär mellan varandra. Loppet är 25km och efter 20 km skjuter 3 skyttar på varsin prick. Man har 3 skott på sig att sätta skotten, men för varje bomm blir det en tilläggsminut. Jag åkte tillsammans med Christofer Eriksson, Tobias Arwidson och Oskar Svärd. Vi åkte hyfsat bra och åkte på en tilläggsminut. Vi blev 10:a av 27 lag. Detta i ett utslagsgivande blött skidföre.

Frankrike och Le grand Bornand bjöd denna vecka mest på regn. Men trots detta var det fint och en vädigt bra vecka. Lärorikt inför framtida lopp och väldigt roligt med ett bra gäng, aktiva som ledare.

Hemsida för Annecy2013, Här kan man läsa om mästerskapet och hitta resultat.

Efter Sprinten, Veckans enda soliga dag.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *