Igår hölls en presskonferens där bland annat vinterns första trupper för internationellt tävlande presenterades.

Här kan man se PKn, där Wolfgang håller låda.

Jag kör IBU-cup i Idre. På hemmaplan. Det blir kul!

Helgens miserabla skytte stärkte inte mina aktier inför uttagningarna skulle jag tro. Men tidigare resultat från uttagningstävlingarna på rullskidor (ja, jag vet rullskidor!?, men så är det och har varit länge inom skidskyttet) och de kliv man tagit under träningsåret kan bidragit till att det blir internationellt tävlande nu. WC har varit ett mål och det fortfarande.

Men hemmaplan i Idre blir fint och resan på dryga 3,5 från Östersund har börjat. Idre Fjäll måste man ju även passa på att ge cred till, efter att verkligen ha lyckats bra denna försäsong. Tidig utlagd snö med många skidåkare som laddat upp inför säsongen där och senast har jag sett att många skidskyttelandslag varit där. Bland annat Österrike, Frankrikes B-lag och Slovenien med världsmästaren Jakov Fak i spetsen. Fak har varit där i flera veckor. Ytterligare landslag kommer att ansluta idag och imorgon inför helgens tävlingar.

På programmet är det både Sprint på lördag och söndag. 10km för herrar som startar klockan 10.00 båda dagarna och 7,5 km för damer som startar 13.00. Säkerligen kommer några riktiga vassa åkare vara på plats, då de individuella distanser börjar först nästa vecka i Östersund. En del vill komma igång med tävlandet och för en del nationer är det uttagningar till just världscuptävlingarna.

Så är man i krokarna kring Idre, varför inte ta chansen att se skidskytte live???

Två bilder från då det senast begav sig med IBU-cup i Idre:

Simon

cropped-cropped-Herrar-23-11-37.jpg

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *