Bloggflödet har den senaste tiden stagnerat. Detta till förmån till en ny layout på hemsidan. Men nu börjar den ta form och bloggandet skall återupptas.

Men en annan anledning detta blogguppehåll är att träningen alltid är prioriterat först. Under senaste veckorna har det i vanlig ordning varit långa träningsdagar. Senast jag uppdaterade var vi mitt uppe i en lägervecka i Östersund. Träningen där fungerade bra och det var bra drag på träningarna. Det är en taggad och disciplinerad grupp med utrymme för skämt och skratt som tar sig an träningen. Detta skapar ett bra klimat till utveckling och jag tycker vi ger varandra bra sparring. Ena dagen är en person starkast, nästa dag en annan. Så man får alltid sparringen som krävs. Sparring anser jag är en viktigt framgångsfaktor.

Efter lägret hade vi faktiskt några dagar vila efter att genomfört ytterligare en träningscykel på 3,5 vecka.

Denna vecka har jag tränat med universitetslaget på Idre Fjäll. Detta var även ett öppet elitläger, så det var många skidskyttar på plats. Jag, Femling, Olsson och Nelin hade lite annat upplägg än övriga. Tillsammans fick vi till en ytterligare bra träningsvecka, med många hårda pass. Måste tillägga att allt runt omkring också fungerat bra och därmed cred till ledarna.

Det jag har färskast i minnet är tisdagens träning. Den dagens träning gav mig muskel/träningsvärk för resten av veckan. Dagen bestod av:

8×15 minuters skateintervall på rullskidbanan + skytte på FM.

EM: Styrka + 6×10 minuter Benskate-intervaller i backe (Från Idre by – Idre Fjäll). Dryga 5 timmars träning varav 3 timmar A3.

Därefter följde ett 4h crosspass på onsdag. RF intervaller (7x8min) i backe och löpning på torsdag. Fredagen 45km A2 på bana och uthållighetsstyrka på eftermiddagen. Uthållighetsstyrka som i det här fallet bestod av rodd. Roddintevaller 9x1km. Vilket jag snarare skulle kalla för just intervaller istället för uthållighetsstyrka, då pulsen steg ända upp till A3. Igår avslutade vi med dubbla A2-pass (A2/A3-, snudd på tröskel, då pulszonerna för dessa intensiteten går in i varandra. Se nedan). Pass 1 30km uppför på rullskidor och pass 2 15km uppför löpning med stavar.

2015-08-02 10.01.59
21h & ca 4,50h i Zon 4&5 (163 slag/min och uppåt). Detta innan veckan sista A2-pass.

Pulszoner (beräknat utifrån fältest):

25% – > -163 A1
20% 163-170 A2
15% 167-174 A3-
10% 170-181 A3

Som ni ser är det en hårfin gräns mellan A2-träning och “tröskelintervaller”. Har ju hänt att man kört tröskelfart under A2-pass, trots att man är noga med att hålla sig i rätt pulszon.
Välbehövlig vila idag och kommande vecka bedriver jag träningen ytterligare en vecka på Idre Fjäll. Detta tillsammans med Daniel Nordebo & Christofer Eriksson.
/Simon

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *