Träningsplanen accelererar och kommer att fortsätta accelerera ännu mer framöver. Idag var det en rejäl träningsdag med löpintervaller på löpband på morgonen. Jag och nyblivna skidskytt Tiio Söderhielm genomförde intervaller på 3.20min + 7min + 10.30min som skulle motsvara 1,2 & 3 kilometer på bana. Dessa 3 intervaller genomfördes 3 gånger, alltså blev totaltiden för intervallerna ca 60min.

Dagens andra pass utfördes på Frösön. Närmare bestämt Vallsundet. Träningsplanen sa 7*10 minuter uppför med endast 3:ans växel i A2 fart. Även detta ett rejält pass med bra syfte. Kroppen kändes relativt pigg idag, men pulsen skenade något under A2-passet och några minuter i tröskelfart trillade in. Får se vad Pichler säger om det. Han är inte förtjust att man tummar på intensitetzonerna och han tycker att laktatnivån är viktigare att följa. Puls, laktat och känslan går inte alltid hand i hand, så det kan mycket väl vara så att jag höll mig på rätt laktatnivå iaf.

Värt att nämna i träningsväg är att vi i måndags genomförde ett intervallpass 3*35minuter. Så belastningen är rätt hög.

En mindre lyckad bild efter genomfört intervallpass

 

 

I övrigt håller jag att plocka ur lägenheten mellan passen. Ett evighetsgöra som aldrig verkar ta slut. Man har ju häpnadsväckande mycket materiella ting, trots att man sällan köper saker. Materiella ting kan jag ibland tycka är värdelöst, i alla fall en gång som denna. Jag spenderar ju hellre pengar på upplevelser och köper man någonting försöker jag göra mig av med något annat.

 

Apropå materiella ting verkar jag vara inne i ett flow vad gäller cyklar. Punka på 2 däck inom loppet av 4 dagar, dessutom har framhjulet på min racer blivit vint och fungerar inte som det ska. Blir att besöka en verkstad. Cyklar och bilar, ting som ofta krånglar en aning för mycket…

 

Hörs! Träning imorgon och dags för lite A2 (GT=gubbtempo) igen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *