Igår var jag upp på Idre Fjäll på ett gympass tillsammans med Vasalopps-Henrik. Han har till iår skaffat sig en ny tränare och vi testade ett av hans nya styrkeprogram. Den nya tränaren har bara lagt in intervallpass och styrkepass under hela maj till Henrik. I och med att jag tränar en hel del med Henrik så kommer även jag säkert köra mycket intervaller i Maj. Det passar mig bra. Men jag kommer även att lägga in en hel del längre pass. Tränaren rekommenderade även Henrik att köra mer skate. Vilket jag tyckte var kul! Och det är nog helt rätt, som långloppsåkare ska man nog komma ihåg att köra en del skate också. Vi skidskyttar kör ju ganska mycket klassikt trots allt och vad jag vet av egen erfarenhet så är variation en viktig del av träningen!

När vi var på Idre Fjäll passade jag på att hämta ett par nya skidor. Rossognols senaste modell. B-edge. Ska försöka hinna testa dem innan snön försvinner. Sedan tidigare har jag åkt på den kommande skatemodellen. Den är riktigt skön. Skön och följsam åkkänsla. Detta bådar gott.

Ska snart uppdatera er med en recension av den nya skate och klassikskidan. För er som funderar på vad ni ska åka på nästa vinter så har jag ett hett förslag: Ross!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *