SM i Torsby

Föregående helg avgjordes Rullskidskytte-SM i Torsby. SM resultaten för mig blev en 4:e plats i Sprint (5:a i tävlingen, då Martin Eng, Norge blev 3:a) och 5:a i Jaktstart. Vid sprinten fattades 1,2 sekunder till Bronsmedaljen som Fredrik Lindström knep.

Stabilt lopp. Skytteresultat 0+1, det är bra jämfört mot vad jag presterade i vintras på skyttevallen. Skyttet har varit bra under sommaren och lyfts ett snäpp så det var ett bra kvitto att även genomföra det bra i skarpt läge.

Dock tog jag god tid på i skyttet. Kanske lite för mycket. Men planen var att träffa och göra ett stabilt lopp. Under jaktstarten fortsatte sköt jag 0+0 i ligg och var som bäst uppe på en 2:a plats, men med 2+1 i stå tappade jag till den slutliga 5:e platsen. Även detta ett stabilt lopp. Dock hade jag hoppats på mer tryck i benen under båda, men det får komma till vintern.

11921859_1052052444814166_5675649542150397450_n
Foto: skidskytte.se

Östersund

Inför SM lättade vi något på träningen. Men nu är vi åter till det normala. I alla fall om man frågar en skidskytt. Kanske inte så normal vardag för de flesta andra.. Idag har jag i alla fall tränat 2.20h A1-A2 Rullskidor klassiskt och nyligen kommit hem från ett skatepass och därefter 8st 10minuters intervaller på rullskidbanan här i Östersund.

Maxtest

Denna vecka genomför vi tester på vintersportcentrum. Jag körde i tisdags. Resultatet var bättre än i våras. Vore konstigt om så inte var fallet. Testet var bra, men inte det bästa jag gjort. Gjorde ett test som var snäppet bättre förra hösten. Men ändå nöjd. Men drar inte allt för stora växlar av testresultaten. Ett skidlopp är ändå rätt annorlunda då man ska åka en given sträcka så snabbt så möjligt. Jämfört med ett test då man i en given hastighet ska åka så länge som möjligt. Men en bra indikator.

Träningen resten av veckan

Imorgon blir det långpass på 4,5 timme samt styrka. På lördag RK (Rullskidor Klassiskt)  A2 och intervaller RF (Rullskidor Fristil). På söndag RF A2 50km och SKI-erg 10 x 1000 meter. Haka gärna på om ni är i Östersund 🙂

/SH

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *