Denna vecka tillbringar jag i Sollefteå med Militära landslaget. Vi är inne på tredje dagen av ett läger som pågår fram till lördag.

Jag följer strikt träningsplanen från landslaget och Wolfgang. Så i måndags vilade jag när dem andra startade upp träningsveckan. Dem körde skidgångsintervaller i Hallstabacken och visst ryckte det i benen när dem andra körde. Skidgångintervaller är ett inslag i träningen man kan sakna ibland i nuvarande träningsprogram.

2015-08-17 10.42.17
Brännmark, Eriksson & Norum in action.

Förutom att knäppa lite kort & heja på lagkamraterna, så hjälpte jag tillsammans med Mona till att ställa i ordning skjutvallen, fixade utrustning, vilade, besökte hotellets isbad samt bubbelpool och åt flera mål mat. En bra vilodag. Så igår var batterierna fulladdade och ett längre distanspass genomfördes samt ett pass löpning + styrka.

Idag testade vi Hallstabacken. Jag, Jesper Nelin och Sebastian Samuelsson körde tröskelintervaller uppför. Vi körde 5 st vändor upp. Första intervallen tog 14.45 min på våra Swenor 2-3. Därefter kapade vi ca 10-15 sekunder varje intervall och sista intervallen tog 13.40. Övriga i militärlaget körde ett litet annat upplägg.

Riktigt bra backe det där och ett riktigt bra pass. Kändes helt okej under passet. Men det kanske slet mer än trodde, för mellan passen blev det en powernap på 2(!) timmar.

Pulsfiler. Sista intervallen gick något över tröskeln.
Pulsfiler. Sista intervallen gick något över tröskeln.
2015-08-19 10.47.28
Mer passdata. 1160 höjdmeter är bra.

 

Härom veckan visades ett klipp på Sportnytt från när SVT var på besök under ett läger. Här nedan är det. Jag drar till med nån kommentar “Skön lirare” i klippet på från om vad jag tycker om Wolfgang. Då var jag nöjd efter avklarat ett hårt pass. Hade kanske inte svarat detsamma mitt under det hårda passet… 😉

 

/SH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *