Slutpunkten för skidskyttesäsongen sätts i samband med skidskytte SM. Med influensa i 2 veckor blev det att kasta in handduken för mig till årets SM.

Därefter återstår ändå flera längdskidlopp. Skidskytte har största fokus, men det är fortfarande roligt att köra längdskidlopp. Speciellt i slutet av säsongen då det är övervägande mest lopp i FRISTIL (framtiden) och oftast trevligt väder. Med en drömform innan influensan såg jag fram extra mycket att åka en del lopp i  April. Som tex Åre XCO, Fjälltopploppet och Skarverennet i Norge.

Med ingen form att tala om ställde jag upp i Åre XCO efter ett skidpass på ca 3 veckor. Gick förvånansvärt bra. Man brukar få räkna med att träna minst 2 veckor för att hinna någon typ av form med så långt uppehåll.

Senare avslutade jag tävlandet för denna säsong i Norge genom att köra Skarverennet. 37 km Fristil från Finse till Ustaoset utanför Geilo. Loppet körs på fjället och man åker tåg ut till starten för att sedan ta sig hem på tävlingsspåret. Mäktigaste loppet någonsin. I princip hela norska skideliten var på plats. För min del slutade det med en 33:e plats. Riktigt tung start, men vaknade till efter halva loppet och även fysiskt blev det en hyfsad positiv upplevelse tillslut bland annat efter att passerat P.Northug.

Efter tävlingshelgen stannade jag kvar med några legendariska skidåkare och vänner och åkte flera timmar skidor i oslagbara omgivningar. Veckonumret slog under vistelsen över till v.17 (lite oklart om v.17 eller v.18 startar det s.k träningsåret). Men iaf blev det flera njutbara träningstimmar i början av detta träningsår.

IMG_20160427_221724

IMG-20160423-WA0000

20160424_111112

20160426_101435

20160426_113428

Ett träningsår som denna vecka fortsatt i Östersund med rullskidor, löpning, cykel, styrka och skytte. Bland annat har jag medverkat i KJ Westberg sprintstudie vilket har inneburit 3 rejäla hårdkörningar inom 5 dagar, alla gånger har jag tangerat maxpulsen. Så nu är man igång och redo för ett hårt träningsår.

I samband med det vill jag såklart tacka personer, sponsorer och partners för denna säsong samtidigt som vi siktar in oss på en ny!

 

 Tack så länge! Vi hörs!!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *