Idag var det tävlingsdags.

I Särna arrangerades för andra året (efter ett längre uppehåll) “Broarna runt” eller också kallad “Marknadsjoggen”. Sträckan hade ändras lite iår och förra årets ca 8,5km hade blivit 9km (8.93). Så det skulle inte gå att slå förra årets tid, då jag lyckades knipa en seger på 29.36.

På startlinjen uppskattar jag att vi var ca 40 personer som skulle springa loppet. Starten gick och tidigt blev vi en trio i tät. Jag, Jesper A och Henrik A. Det var en väldigt avvaktande inledning för oss i täten och ingen verkade riktigt sugen på att dra upp farten. Ett tag gick det väldigt långsamt och ingen riktig tävlingsfart. Men det var skönt att komma in i loppet på de sättet. Annars har jag en förmåga att öppna för hårt ibland. Men efter ca 2-3km ökade jag tempot,. Jag kände mig pigg så det var bara att köra på. Jesper hängde på till en början, men sen fick även han släppa.

Banan går mestadels på en småkuperad asfaltsväg. Alltså ganska lättlöpt. Det sista 2,5 km består av grusväg, smal stig och sand delvis. Inte så kuperat men lite svårlöpt och kilometertiden försämras lite. Tänkte bjuda på mina km-tider.

3.34
3.36
3.38
3.19
3.23
3.22
3.29
3.49
3.30

Snitt: 3.31 km/h

I mål kom jag på tiden 31.27 och det blev seger precis som förra året. Resultat antar jag kommer www.sarnask.com snart.

Starten har gått för Marknadsjoggen och det är idreduon Simon Hallström och Jesper Arnesson som direkt tar täten.
Bild från förra årets lopp. Då spöregn. Idag duggregn.

/S

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *