Återigen var det dags för race här i Östersund. Denna gång skandinavisk cup med 163 startande Svenskar, finländare, estländare, letter och framför allt mycket norrmän.

15 kilometer (3x5km) fritt, var distansen och jag gick ut med nummer 61. Jag startade ganska hårt och ledde när jag passerade efter första varvet av de 61 åkare som passerat just då. Då hade jag också hunnit med att ramla vid en utförskörning. Tappade en del i och med fallet, framför allt fart inför nästa backe. Uppskattar att det var ca 10 sekunder iaf.

Jag var lite segare sen under de andra två varven. Men kroppen kändes ändå rätt bra. Gick in som trea i mål, men de seedade fältet med alla storåkare skulle också åka i mål. Tillslut blev det en 48:e placering och 11:a i Team Sportia Cup som 11:e svensk.

Såklart vill man åka ännu fortare, men jag får vara nöjd. Loppet var inte riktigt optimalt och upp till topp 10 var det lite mer än minuten bara. Vann gjorde Martin Jonsrud Sundby, som även vann Världscup i Gällivare, före Anders Södergren.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *