Lägret är nu slut för denna gång och åter igen blev det ett grymt läger. Mycket beror på det härliga gänget och allas inställning till skidåkningen. Det är roligt hela tiden.

Under lägret har vi hunnit med att åka mycket skidor, så  tekniken börjar infinna sig. Vi har även kört några fartpass för att försöka hitta den beryktade formen. Igår körde vi tillexempel ett träningsrace på 15 kilometer med U-laget i längd(Team 2015).

För min del så gick racet bra av resultatet at döma. Det var väldigt isigt och ganska svåråkt på elljusspåret i Bruksvallarna där vi körde. Vi körde fyra varv där och avslutade sedan racet att åka halvägs upp till Mittåkläppen. I och med att det var så isigt, var det svårt att ta ut sig helt plus att man fick ont i benhinnorna. Men efter att fått häng på Anton Lindblad efter halva loppet så gick det bättre för mig. Resultatet blev en 5:e plats av 13 st i tuff konurrens. De flesta i U-laget har ju åkt världscup och åkarna i Militärlaget är ju riktigt starka dem också…

I dag körde vi lägrets sista pass. Ett skatepass, på fjället som det brukar bli. Det var fint trots att var lite regn i luften och temperturen låg runt noll grader. För här i Östersund är det dåligt med snö. Men konstsnöspåret har jag hört ska vara bra nu. Får checka det i veckan!

/SH

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *