Igår avgjordes första distansen på SM i Falun och för mig blev det ett riktigt bra lopp. Ett lopp jag är nöjd med.

Jag slutade 12:a sammanlagt och 2:a i U23 klassen, endast slagen av Anton Lindblad som iår åkte Tour de Ski.

Både den klassiska delen och skejtdelen gick bra. Dock fick jag åka själv en väldigt stor del av loppet, vilket var segt. På något vis lyckades jag hamna mellan två klungor. På slutet av det andra klassiska varvet fick jag en lucka från de övriga i den klunga jag låg i och blev då ensam. Fick luckan då jag åkt på lite extra fort i mördarbacken. Luckan blev så pass stor att jag inte kunde vänta in dem och satsade då istället på att åka ikapp klungan framför. Men dom hade ett bra tempo och inte förrän på andra skejtvarvet, 12-13km senare kom jag ikapp Fredrik Jonsson, en av de åkare som vart i klungan framför. Just då kom också Jim Åhl ikapp oss, han tog täten och jag kunde ligga i rygg. Det var skönt och jag blev då lite piggare igen efter att ha fått slita en del i inledningen av skejtdelen. I ryggen på Åhl kom vi även ikapp Simon Andersson som senare tog hem Bronset i U23. Jag lyckades passera den snabbe Simon A, men fick sedan ge mig i spurten mot Åhl. Men en 12:e plats är jag nöjd med och ett Silver iår igen på distansen. Hellner vann loppet före Rickardsson.

Förutom en bra skidform var dessa saker också bra idag:

– Bra skidor
– Bra åkning och teknik trots kramp i triceps och lår redan på första skejtvarvet
– Inga problem med ryggen i klassisk åkning
– Kul med mycket hejarop!

Resultat finns här:

U23 Resultatet


Utför efter Mördarbacken. Foto: Adam J

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *