Denna dag skulle bjuda på både ett längdlopp över 15km och ett Masstartslopp i skidskytte. Också det över 15km. Det skulle alltså bli 30 kilometer under denna SM-dag och då hade jag även gårdagens distanslopp i benen samt dubbeljaktens 3 mil sen några dagar innan.

På förhand hade jag sett mest fram emot dessa lopp och naturligtvis skulle dessa krocka. På förhand låg skidskyttetävlingen bättre till, men efter onsdagens dubbeljakt som gav mersmak var jag sugen på att även testa 15 fritt i hård motstånd. Jag hade inget att förlora under loppen så det var lika bra att köra på! Tävling är bästa träning som man säger.

Men tidigt i 15 kilometersloppet, som för mig startade ca halv tio på morgonen, kände jag att benen var sega och inte alls nå rappa. Lägg därtill att jag faktiskt hade riktigt dåligt glid så blev det inget höjdarlopp från min sida. Det slutade med en inte alls så imponerande 52:a plats. Men det hade ju sina förklaringar.

13:30 var det återigen dags att ställa sig på startlinjen. Längst bak hade lotten fallit på att jag skulle stå. Kul. not. Så fick under första varvet åka upp mig så gott det gick utan att slösa för mycket kraft. I första liggande var jag väldigt långsam och var nog sist ut från vallen, men jag sköt i alla fall fullt! Åkte på så gott det gick med lite sega ben, men dom kändes andå hyfsade med så pass många åkta kilometerar. Och återigen sköt jag en 0:a i ligg och var därmed uppe på tredje plats.

Därefter följde två stå skjutningar där jag i båda drog på mig 2 bom. Dock inte smärtfritt eftersom en ledare från Sundsvall biathlon skriker under min skjutning och jag missar skott (Visst är det ljud runt omkring, men det var både osportsligt och bryter faktiskt mot reglerna, då de som ledare som står på vallen inte får säga något till de aktiva) Irriterande! Tråkigt!

Ut på en tionde plats inför slutvarvet plockar jag sedan placeringar och slutar så när 7:a igen, men efter en ful stängning på upploppet av en åkare från Östersund biathlon så får man nöja sig med 8:e platsen.

Tråkigt när yttre faktorer förstör. Kul att sjuta så bra i ligg. Hyfsad åkning trots ett lopp på förmiddan och tycker inte att det är allför långt upp till de landslagsåkare som var på plats och åkte.

Ett par fräschare ben, snabbare skjutning och nån träff till så kapar jag min tid rejält till nästa gång och då är man med där uppe 😉

Summerar dagen med halvdana resultat (8:e plats med ett lopp på fm är ok), men dock en riktigt rolig dag 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *