Blev en tuff vecka med sammanlagt 4 lopp och 80 kilometer.

Först ut var Dubbeljakten under onsdagen där 15km + 15km skulle åkas på Östersunds fina och tuffa banor. Jag kom iväg ganska dåligt i starten och trodde jag skulle kunna åtgärda de så småningom då jag nu var senior och därmed slippa juniorhetsen om kan vara i starten. Men icke, seniorerna var lika hetsiga dem och man var tvungen att var väldigt aktiv för att inte förlora positionen alltför mycket trots att det gick sakta under loppet inledning.

Efter ett tag började det bli lite mer utspritt och det blev lättare att avancera i fältet, dock hade jag redan hamnat en bra bit efter täten. Jag stressade inte så mycket utan plockade placeringar sakta men säkert och försökte ta ikapp klunga efter klunga för att inte slösa allför mycket kraft.

Strax innan skidbytet var jag nästan ikapp en klunga med bland annat Simon Andersson och Martin Liljemark, en klunga som jag sedan skulle göra sällskap med restan av loppet. Under första skatevarvet av fyra kom jag ikapp den klungan och tänkte bara dra förbi eftersom jag kände mig pigg. Men det varade inte så länge utan jag fick kramp i triceps och fick lungna ner mig och låg sedan längst bak i klungan och samlade lite kraft istället. Ut på sista varvet ökade jag farten till och fick en lucka bak till Andersson och Liljemark, vilket skulle visa sig vara viktigt.

Under sista varvet passerade jag även välmeriterade åkare som Jesper Modin och Fredrik Karlsson och hade till och med åka fel inne på stadion för att sedan hålla undan för Modin, Liljemark och Andersson i spurten. Därmed bärgade jag hem en 20:e plats + ett Silver i U23 SM bakom Bill Impola.

Bra resultat och nöjd med loppet. Simon Andersson vann ju trots allt JSM i dubbeljakt förra året. Ett lopp jag fortafarande grämer mig över då jag ramlade i starten och förlorade en sm-medlaj där… men nu lyckades man iaf  🙂 gött de!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *