Efter en vilodag var det dags för Distanstäving i skidskytte. Skytteformen har inte vart den bästa under säsongen utan det liggande skytte har gått knackigt. Men efter ett besök i Lima hos skyttemästaren Lars-Göran Arwidson hade jag lite förhoppningar om att skytte skulle fungara, eftersom jag fått med mig många bra tips hem från Lima.

Det började också bra med en 0 i första ligg. Detta följdes av 1 bom i stående skytte och loppet levde i högsta grad för mig. Men i tredje skyttet var jag tillbaka i gamla synder och drog på mig 4 bom. Illa. Därefter följde en 3:a i sista skytte och totalt 8 bom. Vilket är för mycket och räckte bara till en 7:e plats. Åkningen kändes seg, men hade en bra tid ändå jämförelsevis. Doch såg jag på en skjutanalys att jag tappade nästan 2 minuter på de snabbaste bara i skyttemomentet. Det var mycket mer än vad jag trott, så kommande veckor blir det mycket skytteträning. Det visar ännu mer att åkfarten finns iaf.

Och om jag hade lyckats träffat 2 skott till hade det faktiskt räckt till ett Silver. Men det var ju det där “om”…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *