Inför tävlingarna bjöd Nove Mesto på fint och soligt väder. Påminde om svenskt vårväder, då hade man inga bekymmer. Misstänker att detta inte är alltför vanligt här. Till de båda tävlingsdagarna smög sig dimma in och temperaturen låg på nån plusgrader. Men ändå fina förhållanden och bra spår. Något lurigt på vallen med dimman.

2016-01-08 16.36.58

2016-01-08 16.36.31

Nove Mestos soligaste vinterdag

Tävlingsprogrammet blev som bekant ändrat till 2 st sprintlopp. Inför loppen var jag förhoppningsfull då jag tränat riktigt bra under jul och nyår. Dessutom har skyttet fungerat bra på slutet.

Dag 1:

Öppnade i vanlig ordning hårt. På mitt första varv passerade jag loppets ledare som sedan tog min rygg under sitt andra varv. Vid första mellantiden låg jag med bra kring en 5-6 plats. In till liggande skytte slog jag av på tempot något för att kunna skjuta bra. Vilket var största fokus under dessa tävlingar. Kontrollerat och bra till en början, men drog ut både 4:e och 5:e skottet till vänster. Andra varvet gick segt. Kanske är andra varvet det jobbigaste. Tröttheten börjar göra sig rejält påmind samtidigt som det är långt till mål. I det stående skyttet drog jag på mig en bom till. Totalt 3 bom och en 52:a plats blev det i mål. Inte speciellt bra. Men med 3 bom i protokollet hamnar man där. Det innebär ca 1:20 min i straffrundan. Inget man åker ikapp på många åkare i denna konkurrens. Skidåkningen var tyvärr inte heller lika vass, som under början av säsongen. Något jag blev varse om under loppet. Syra upp över öronen 😉 Åktiden jämtemot bästa åktid var ca 30 sekunder långsammare under senaste IBU-cupen i Idre. Så något sämre formmässigt för tillfället.

Resultat dag 1

Dag 2: 

Andra loppet för helgen på samma distans blev väldigt likt det första. Skillnaden var att jag sköt 1 bom i ligg och 2 i stå. Öppnade mycket lugnare, men av det hade jag ingen nytta. Då jag blev lika trött ändå i samma skede av loppet. Så totalt 3 bom igen. Knappa bommar, men ändå bommar. Nära men ändå så långt borta. Frustrerande börjar det bli.. åkningen var jämförbar med gårdagen. Dock upp 3 pinnhål till en 49:e plats. Ljusglimten är att listan var väldigt tight och att det inte är alltför långt upp till högre placeringar. Idag var jag 2:23min efter segraren och 1:45min till pallen. En straffrunda är i runda slängar 25 sekunder. 25 sekunder bättre tid hade gett en 30:e plats osv. Så det går med relativt lätta medel, som att träffa ett skott till ta placeringar. Med alltid detta OM i skidskytte. Men detta OM ger i alla fall hopp och vittnar om man sätter skotten kan man vara högt upp i listan. Men som alltid det gäller att göra det också. Som tur är kommer alltid nya chanser och möjligheter. Redan på torsdag!

Resultat dag 2

Så nu väntar resa till Italien imorgon. En beräknad resa på ca 7 timmar. Väl där hoppas jag att formen stiger och att den väl genomförda träningen i jul och nyår ger utdelning. Väl där ska jag även se till att sätta skotten också. Inte bara hoppas.

/ Simon

 

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *