I lördags avslutade Militärlandslaget sin lägersamling i Sollefteå. Skidskyttar & längdskidåkare tränar tillsammans, men med lite olika upplägg på passen (då vi skidskyttar även ska hinna skjuta). I vanlig ordning genomförs träningslägren med militära landslaget i fin och givande stil. Skönt gäng, fina förutsättningar och bra ledarskap med Tomas Öberg och Mats Olander i spetsen.

En mastig dag

De två avslutande dagarna på lägret var med låg intensitet. Dessförinnan i torsdags så körde vi en mustig träningsdag. På förmiddag 5x5km A3 stakning + skytte. På eftermiddagen kördes det 6×10 minuter benskejt i Hallstabacken. Rejält med A3-tid den dagen. Sollefteå får jag säga är en bra träningsort, fastän den inte riktigt når upp att matcha Idre Fjäll.

 

2015-08-21 19.40.09

Vy från Hallstaberget

2015-08-20 16.21.21

Färdig med 6×10 minuter med benskejt.

Östersund

Nu är det Östersund som gäller igen. I söndags fortsatte träningen här med race-liknade träning. 3 st racer á 5 kilometer. Därefter körde vi 4×1 minut. Idag följdes träningen med ett lugnt pass, men imorgon fortsätter vi med kortare intervaller med mer fart. Detta för att Rullskidskytte-SM stundar till helgen. Tävlingarna körs i Torsby. Så det blir en vända ner till Torsby för skidskytte-Sverige. Sedan fortsätter jag med träningen i Östersund några veckor framöver. För nu är det slut på läger, för kollar jag tillbaka har jag de 5 senaste veckorna varit på “läger” samtliga 5 veckor (Östersund, landslag – Idre, universitet, – Idre, eget – Östersund, landslag – Sollefteå, militärlag). Det är fint.

Grillkväll med Daniel Gustavsson & Viktor Brännmark i Östersund.

Viktor Brännmark. Stor & Stark skidåkare i Militära landslaget. Tillika träningskompis i Östersund.

 

Hörs hej!

/SH

 

Source: Friends to me

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *