När jag inte tränar så pluggar jag även lite grann. Jag läser Idrottsvetenskap här i Östersund. Idrott i allmänhet är mitt största intresse därav läser jag också ett ämne jag tycker är kul. Att välja efter intresse och inte efter vad som eventuellt i framtiden kan ge dig ett bra jobb tror jag är det bästa för alla.

Att plugga är inte alltid så kul, speciellt inte när det inte intresserar dig.Fösta kursen i det Idrottsvetenskapliga programmet var ingen höjdarkurs direkt. Det märkte man nu när man börjat läsa om lite mer intressanta grejer. Just nu läser jag Anatomi och Fysiologi samt en kurs som heter Antidoping.

Jag har just läst ut boken Dopingjägaren av och med Arne Ljungqvist. Väldigt läsvärd bok.

I boken tog han upp väldigt mycket om dopingens historia, vad han själv åstakommit och mycket annat intressant. Bland annat togs det upp lite kort om höghöjdsträning. Höghödsträning är intressant och jag fastnade nån timme framför datorn att läsa om detta. 
En fråga som är ganska het är var gränsen egentligen går för vad som är tillåtet då syftet med höghöjdsträning är det samma som vid bloddoping. Nu finns det förutom olika konstgjorda höghöjdshus och höghöjdstält även apparater som ska fungera på samma sätt som att vistas och träna på hög höjd. Hur ska man ta ställning till det? Det är det många som frågar sig inom den internationella idrottsvärlden.
Så har du lite tid över, så ta en titt på följande länkar som handlar om höghöjdsträning. 🙂 

Kort sammanfattning om träning på höghöjd kan man läsa om här: http://hem.passagen.se/tool0785/traning/ och här är

Här tar löparen Johan Rogerstedt upp några intressanta frågor och reflektioner som diskuterats om angående höghöjdträning och framförallt konstgjord höghöjdsträning:  http://www.johanrogestedt.se/sida18.html

Här nedan kan du en av flera apparater som ska fungera för att öka de röda blodkropparna. Detta kan man göra hemma i soffan. Men fungerar det? Nedan finns även länken till dera hemsida.

http://www.altipower.com/sports/index.html

Ytterligare två intressante länkar här:

http://www.gih.se/Documents/CIF/Tidningen/2006/1_2006/SVIF061%20s43-47.pdf

http://hoghojdslager.blogg.hbl.fi/2011/11/21/hur-ren-ar-skidakningen/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *