Idag var det 10km Sprint på programmet. 2 skjutningar. Jag blev 11:a. Det får ses som ok med tanke på min uppladdning. Är inte helt nöjd med loppet egentligen, då det finns mycket tid att kapa.

Först och främst kunde jag haft en bättre uppladdning och därmed mer kraft i åkningen. Saknade det där extra på slutvarvet och kunde inte öka farten. Det var alltså lite småsegt. Jag sköt 1+ 2 bom. Så skulle behövt åtminstone 1 träff till. Sedan tappar jag alldeles för mycket tid på skjutvallen. Måste jobba mycket med farten i skyttet för att hänga med de allra bästa!

Men jag kan inte heller säga att jag är missnöjd. De första 7 är landslagsåkare och 7:a var Fredrik Lindström, och han kan ju åka fort. Till 8:e saknades det ca 25 sek, ca en runda alltså. Nöjd får jag vara med att jag slog 4av 5 åkare i U-landlandlaget och åkare som åkte världscupen så sent som förra året! Dessutom fick mina konkurrenter och kolleger från JVM förra året se sig distanserade med 3minuter av mig…

Dagens segrare blev C-J Bergman. Han vann övertygande och hade 2 bom. Ca 3 min blev jag slagen med. Kan tyckas ganska mycket, men då ska man komma ihåg att han är en av världens bästa skidskyttar på distansen. Med VM-medalj och världscupsegrar förra året!

Just nu vilar jag lite i ett soligt Sollefteå inför morgondagens jaktktstart!

Published with Blogger-droid v2.0.4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *