Debuterade i världscupstafett i Söndags. Härlig inramning och strålande väder i Antholz. Perfekt för skidskytte. Jag körde 3:e sträckan. Fick ett bra utgångsläge av Stenersen och Nelin. Första varvet gick bra och jag var mycket rappare än i sprintloppet. Åkte ikapp en klunga innehållande Tjeckien, USA, Slovakien och Canada. Österrike och Estland hade jag i rygg under första varvet.

Stafetten var kul fram till första skyttet. Där bommade jag 4 st skott(!) under den ordinarie serien. Blev förvånad och aningen frustrerad eftersom känslan var bra och att jag inte slarvade med skotten. Mycket riktig fick jag i efterhand veta att skotten var samlade men att alla skott satt nere till höger. En träffbildsförändring, som vi kallar att “läge”. Detta kan ske av olika anledningar när de yttre förhållanden ändras som exempelvis vind eller sol. Vid vind kan man avgöra själv om man behöver korrigera. Vid sol är det svårare att veta, information om detta kan vara nödvändigt. Detta hände alltså nu, träffbildsförändring. Lika hade hänt för Stenersen och Nelin som båda använde 3 extra skott. De hade läge nere till höger. Ovetande var skotten tog så chansande jag och skruvade upp. Kunde i alla fall sätta extraskotten.

Men vart var informationen om detta? Information som är avgörande för slutresultatet. Detta är irriterande. Jävligt irriterande. Speciellt när man kommer hem och läser på telefonen att dem som sett intervjuer på TV fått veta att man skulle skruva och hur. Men inte vi som var berörda. Känns extremt oproffsigt.

Resterande del av loppet åkte jag själv och på sista varvet med Italienaren som hade blivit utskickad i ledning. Han hade nog en ännu mindre lyckad dag. I stående använde jag 3 extra skott, för dåligt fokus och åkfarten mattades av något. Men ändå klart bättre fart än på sprintloppet.

VIRB Picture
Stekigt dag i Antholz annars
2016-01-22 21.43.02
Tv-tid för mig och Idre Fjäll

Blandande tankar/känslor på resan hem igår. Sugen på mer och nya chanser, men också lite less. Men fokus på framtiden. Idag skidåkning i Östersund som har full vinter och de längre skidspåren var dragna. Inte åkt dem alltför många gånger senaste åren. 2,5 timme klassiskt avverkades.

Östersund idag.
Östersund idag.

 

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *