I Arvidsjaur igår körde vi ett pass jägarbataljonens gym. Styrka med skivstänger men också en massa övningar för bål, mage och rygg.

Ett hjälpmedel som är riktigt bra för att genomföra tuff träning för mage och bål är Multitrainer/TRX band. På gymmet hade dem ett sådant och just ett sådant har jag själv införskaffat mig. Detta för att kunna genomföra just bålträning så ofta som möjligt utan att behöva besöka ett gym. Med fördel kan man ha med sig dessa band, antigen på träningsläger eller tävlingar. För mig är det ett viktigt hjälpmedel för att utveckla och underhålla bålstyrkan. Speciellt under tävlingssäsong då styrkepassen blir färre och en viktigt del för mig för att slippa ryggproblem. Samt att vara stark i bålen är en fördel för att kunna bibehålla god teknik. Det krävs inte heller speciellt lång tid per pass av sådan här träning. Hellre en 10-15 minuter efter vartannat pass än 1 timme i sträck.

2015-12-16 22.49.22

För motionärer kan jag också rekommendera detta träningsredskap, då det går att kombinera fler övningar för hela kroppen och att bålstyrka är viktigt även i vardagslivet. Jag hittade multitrainern här och på samma sida kan du hitta övningar att göra med detta redskap. Kanske ett julklappstips?

Träningsvärken i mage börjar smyga sig på idag, de är bra. Då tar det. I eftermiddag väntar mer skidåkning.

/Simon

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *