Idag körde jag tester på vintersportcentrum här i Östersund.


Ett subtest och ett max Vo2test. Subtestet visar bland annat hur bra återhämtning man har och i vilka zoner man ska ligga då man kör intervaller respektive lungt (A1). Detta gör man genom att mäta laktatet(mjöksyran) som man har i blodet. Maxtestet går på att få fram ett syreupptagningsvärde, alltså visar det hur stor lungkapacitet man har.

Sedan kan man även få fram siffror på bland annat steglängden, blodvärden, maxpuls, syreförbrukning, aerob fitnessvärde mm. Väldigt intressant!

Testet gick bra och jag fick fram bra värden. Dock skiljde det sig lite från testerna jag gjort förut. Då har jag gjort dem i Falun och både testet och testmaskinerna skiljer sig lite, så jag kunde inte jämföra riktigt med tidigare resultat.

Det mest anmärkningsvärda var att jag återhämtade mig väldigt snabbt. Där hade jag siffror som var tvungen att dubbelkollas för att se om det verkligen stämmde… Så det var positivt.

På eftermiddagen blev det träning igen. Då körde jag ett relativt hårt styrkepass. För övrigt är det skönt med helg. Veckan har gått i full fart med mycket studier, träning och annat fix.

På tal om fixande, så hämtade jag ut en del paket förra veckan. Kändes som julafton varje dag. Bland annat hämtade jag ut en ny stock till geväret som jag beställt och ett paket med gainomax produkter. Har hunnit testa de en hel del med positiva resultat. Protein baren är godare än godis och flerdubbelt så näringsrik och GR long distance är perfekt för den uthållighetsidrottare som man är. Bra grejer.


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *