Blir en del timmar i träningsredovisningen, i alla fall under förra veckan då ingen tävling var på schemat. Men sedan saknas det en del timmar under dygnet tycker jag. Då jag inte hinner med allt roligt man vill göra. Ibland kunde man önska sig någon timme extra på dygnet. Sen finns det ju saker man “måste” göra. Som exempelvis plugg, tvätt, valla och sköta livets alla andra uppgifter. Dessa saker är kanske inte roligt jämt. Men det är inget måste. Det finns egentligen inga måsten. Man gör saker för att man vill. Man har alltid ett val. Jag vill lära mig allt om idrott, jag vill träna i rena kläder, jag vill ha bra skidor och osv. Man måste inte göra alla måsten, man kan sänka axlarna och göra det som känns bäst/roligast. Det handlar om inställning.

 

Aja. Slut på skitsnacket. Men kanske värt att tänka på när stressen och obehag smyger sig på och när det plötsligt blir  “viktigare” att lägga tid på småsaker som egentligen är obetydliga i livet jämfört med de som är viktigt. Typ familj och vänner. Skickar med detta som ett tips till er där framför telefonen, datorn eller surfplattan.

 

Nu till hemsidans huvudsyfte. Träningen. Träningen går enligt plan. En plan med att försöka få till en formtopp här i månadsskiftet Januari/Februari. Denna vecka började med ett mäktigt intervallpass med Viktor Brännmark och Rasmus Hörnfelt. Båda är liksom jag med i Militärlaget. Brännmark har beskrivit passet bra här. Ett hårt pass med korta intervaller efter detta upplägg:

 

4 min tröskelintervall. Detta för att inte bli superstum på efterföljande intervaller.

 

5 st 2,15 min intervaller, A3+. Vi körde Drygt ett varv runt Björnberget på Ösk.

 

10 minuter med 30/30 intervaller. Kördes på plåten nere på skidstadion.

 

Helt okej kropp på passet, men kom inte upp i jättehög puls(90% av max) trots korta intervaller. Men man var väl en aning stum. På eftermiddagen kördes ett A1 pass klassiskt med Brännmark. Under kvällen fixade jag med skidor för att skicka iväg dessa på slip. Blev några timmar vid vallabänken.

 

I dag(tisdag) har jag vilat. Dock inte legat på soffan. Men ändå försökt återhämta mig från den träning jag genomfört senaste dagarna. Upp tidigt för att skicka iväg skidor på slip, därefter vallning i någon timme innan lunch. Sedan var man på introduktion och föreläsning i skolan för en ny kursstart. Ett skyttepass i skyttehallen, test av skridskoisen(hockey) och mail + fix innan man avslutade dagen hos Brännmark som hade bjudit in till “Grabbkväll” med lite hemliga aktiviteter. Skidskyttekollegor som Fristedt, Gustavsson och Agestam var där. Samt nån U-23 VM stjärna som Westberg. En aktivitet kan jag dock avslöja: kaffe och lussebullar. Trevlig kväll och goda bullar.

Jag & Hörnfelt efter intervaller. Foto: Brännmark

Skidprepp. Typ sönderrillad skida som behöver ny struktur.

Hörs!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *