Hej,

Motion och hälsa är ju ett ämne som blir hetare och hetare. Det är ett ämne som intresserar mig mycket. Inte bara för att jag själv idrottar, utan också för att det är en viktigt del av en människas liv.

Vi människor är gjorda för att röra på sig och springa. Läser man in sig på ämnet får man stor förståelse till varför rörelse, aktivitet och motion är så viktigt. Får man klart för sig vilka fysiologiska fördelar och vad som händer i kroppen tror jag många skulle motivera sig till att aktivera sig i större utsträckning. I slutändan är det väldigt viktig och man kan förebygga många sjukdomars med hjälp av fysisk aktivitet. Ofta säger vi i dagens samhälle att vi inte har tid. Tid har vi, det gäller att prioritera. Huvudsaken är att träningen eller den fysiska aktiviteten blir av. Det behöver inte vara speciellt långa träningspass.

Googlar man finns det fullt av läsvärda sidor, böcker, personer som inspirerar och en och annan vetenskaplig artikel kring ämnet fysisk aktivitet och hälsoaspekterna på detta.

Men jag tänkte tipsa om företaget Itrim som är en träningskedja som erbjuder hållbara program för träning, mat och motivation. Helt enkelt en bra start att ta tag i sitt aktiva liv.

Itrim finns på flera olika orter i Sverige och Itrims metod bygger på individuella anpassade planer för ett hälsosammare liv. Planerna omfattar både träning, kost och motivation. Alla dessa faktorer hör ju samman och är grunden till att lyckas med hälsan. Det går ju inte att träna bra och äta dåligt, inte heller tvärtom. Äta bra men träna dåligt. Det är helheten som ger resultat. En sista faktor är också att vila, det får man inte glömma!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *