Hallå!

Sommaren är spårlöst försvunnen, även i Idre. Det tränas i underställströjor i stort sett varje pass.

Träningsdagarna rullar på, som alltid, i högt tempo. Varje träningsvecka liknar så kallade lägerveckor, då de fylls med dubbla pass i stort sett varje dag.

Mellan passen vilar man och hinner knappt lägga huvudet på kudden innan man slumrar till. Ett tecken att träningen tar.

I onsdags cyklade jag & Femling MTB i 4 timmar. Mina MTB-pass de senaste 5 åren kan jag nog räkna på en hand.

2015-07-10 18.01.15

Idre Fjälls flaggor står rätt ut & visar att vinden tar i rejält

2015-07-10 12.07.04

Nöjd med avklarat pass trots allvarlig min

Det var överraskande kul och för den delen bra träning också. Mycket pga av alla fina cykelleder Idre Fjäll numera har runt fjället. Idre Fjäll har valt att satsa lite extra på cyklingen och har fått till det riktiga bra med många fina slingor och leder. Trixiga utförskörningar blandat med rejäla uppförskörningar.

Igår utnyttjade vi den relativt långa stigningen från Idre by till Idre Fjäll för att genomföra ett intervallpass. 7*5miunter full fart stod på planen. Dessförinnan hade vi skjutit ett pass på skjutvallen och de 5 varmgraderna tillsammans med isande vind gjorde att det krävdes en rejäl uppvärmning.

På eftermiddagen hade coachen från Ruhpolding komponerat ett pass i roddmaskin, 4×10 minuter med 1 timmes löpning som nedvärvning.

2015-07-08 15.55.29

Femling har ett brett register när det gäller sovställningar

Denna dag följdes såklart upp med ett intervallpass till. 2 st intervaller uppför med en totaltid för intervallerna på minst 1,5 timme var planen för dagen.

Vi startade i Idre by och tog först en vända upp på Idreberget med lite tillägg för att få ihop en 40 minuters intervall. Därefter startade vi nästa intervall direkt efter vi rullat ner för Idreberget och åkte upp till Nipfjället. Detta tog för dagen 55 minuter. Något längre än vad det brukar göra. Motvind och tröga Swenor 3:or gjorde sitt. Totalt tog hela passet 3 timmar.

Imorgon väntar 45km rullskidor och senare på dagen ett pass med cykel och rodd igen.

Idre Fjäll måste jag säga, som jag sagt förut, är en ypperligt bra anläggning för att bedriva träning på. En nybliven skidskyttekollega lät skeptisk till detta uttalande. Men i något kommande inlägg ska jag redogöra hur komplett och bra anläggning det faktiskt är.

2015-07-10 18.01.31

Färdig med skyttepass

2015-07-10 12.29.28

Bild från stugan. Knappa 100meter till receptionsbyggnaden och restaurangen. Perfekt för hungriga & slitna skids

/ Simon

Source: Friends to me

Source: Friends to me

Source: Friends to me

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *